Tylko że przy obecnych temperaturach >20C nawet z odłączonym jeżem nie powinny aż tak obroty spadać.eidos pisze:sprawdz moze jeszcze podgrzewanie "jeża" a konretne ten czerwon czujnik w kruccu, i wogole czy jeż jest podgrzewany wlasciwie
RP spada z obrotow po odpaleniu, prawie gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Niby tak ale sprawdzic warto, wystarczy tylko troche czasu i miernik to nic niekosztuje a moze pomoze... na pewno nie zepsujePinhead pisze:Tylko że przy obecnych temperaturach >20C nawet z odłączonym jeżem nie powinny aż tak obroty spadać.eidos pisze:sprawdz moze jeszcze podgrzewanie "jeża" a konretne ten czerwon czujnik w kruccu, i wogole czy jeż jest podgrzewany wlasciwie
Znowu zaczyna sie okter ze uspokaja mi sie to "spadanie" obr zaraz po odpaleniu ale dzis rano juz bardziej bylo odczuwalne jakby dzwiek z tlumika byl jakis inny na wolnych obr. Tzn jakby byl opozniony zaplon i bardziej dawalo w wydech. Dziwnie to brzmi ale ciezko to opisac. A jak powoli gaz dodawalem to tak jakby przerywal. Po chwilowym przegazowaniu znikly objawy. Niemam juz pomyslu co jest :/
ps. rano bylo ok 10 stopni
Czy czujnik temp powietrza moze miec na to wplyw? A moze rezystor ten przy wtryskiwaczu cos nie halo?
ps. rano bylo ok 10 stopni
Czy czujnik temp powietrza moze miec na to wplyw? A moze rezystor ten przy wtryskiwaczu cos nie halo?
Tomek
miałem kiedyś podobnie spróbuj wymienic świece mi to pomogło ale na chwile to non-stop robiło się przebicie na świecyWiktor_7 pisze:Tzn jakby byl opozniony zaplon i bardziej dawalo w wydech. Dziwnie to brzmi ale ciezko to opisac. A jak powoli gaz dodawalem to tak jakby przerywal. Po chwilowym przegazowaniu znikly objawy. Niemam juz pomyslu co jest :/
[ Dodano: Czw Sie 30, 2007 07:31 ]
aha i przewaznie mi się to robiło jak było wilgotno rano
http://www.przewozyweselnelux.jor.pl/
w pierwszym poscie w tym temacie napisalem co kody mowia.
Ten problem mam juz tak dlugo ze brak mi "swierzego" myslenia na ten temat i moze nie widze oczywistej przyczyny tego albo nie sprawdzilem jeszcze jakiegos elementu co by mogl to powodowac.
Najbardziej podpada mi caly monowtrysk, jakis element musi tam szfankowac.......
Ten problem mam juz tak dlugo ze brak mi "swierzego" myslenia na ten temat i moze nie widze oczywistej przyczyny tego albo nie sprawdzilem jeszcze jakiegos elementu co by mogl to powodowac.
Najbardziej podpada mi caly monowtrysk, jakis element musi tam szfankowac.......
Tomek