Witam
Mam mały problem z seatem rodziców-silnik 1.8 RP aqu 61 AH i gdy postoi kilka dni to aqu sie rozładowuje, ładowanie jest i wynosi około 13,9-14,0 (w golfie miałem 13,6-13,8 i zime przejeździł), na postoju bez włączonego zapłonu elektryk sprawdzał i rzeczywiście bierze tylko sam alarm i powiedział że przy takim poborze to powinien na luzie stac ze 2 tygodnie i dalej powinien odpalać.
Aqu ma 1,5 roku centra 61ah z oczkim informujacym o stanie naładowania-tak sobie wymyśiłem że mama mało jeździ (krótkie trasy po 5-10 kilosów dziennie) i że aqu jest za duży (według mnie wystarczyłby aqu 45 ah) i alternator nie ma kiedy go naładować
Co sądzicie??
[Toledo] Silnik 1.8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: [Toledo] Silnik 1.8 RP
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, za duży aqu, max powinien być 55, pozatym nie są to długie trasy 10 km to około 10 min jazdy na światłach i z włączoną dmuchawą i radyjkiem więc ładowanie aqu może być mizerne.79Adam79 pisze:Witam
Mam mały problem z seatem rodziców-silnik 1.8 RP aqu 61 AH i gdy postoi kilka dni to aqu sie rozładowuje, ładowanie jest i wynosi około 13,9-14,0 (w golfie miałem 13,6-13,8 i zime przejeździł), na postoju bez włączonego zapłonu elektryk sprawdzał i rzeczywiście bierze tylko sam alarm i powiedział że przy takim poborze to powinien na luzie stac ze 2 tygodnie i dalej powinien odpalać.
Aqu ma 1,5 roku centra 61ah z oczkim informujacym o stanie naładowania-tak sobie wymyśiłem że mama mało jeździ (krótkie trasy po 5-10 kilosów dziennie) i że aqu jest za duży (według mnie wystarczyłby aqu 45 ah) i alternator nie ma kiedy go naładować
Co sądzicie??
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104