wywaliło olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wywaliło olej
Witam, mam taki problem z golfem, przez który to chyba pożegnam si e z autem. Na początku
auto nie chciało palić jak było zimne(na benzynie i na gazie), potem obróciło panewkę (chociaż olej był w silniku). Mechanik powiedział ze jeżeli da radę zeszlifować wał to lepie zrobić remont niż nowy silnik. No i remont zrobiłem, kosztował 1100zł. Wczoraj wieczorem auto odebrałem. Dziś rano odpaliłem je i pochodziło 3 sekundy. Potem nie chciał wogóle zaskoczyć a jak zaskoczyło to wywaliło olej z pod filtra oleju. No i jak silnik nie chodził tak nie chodzi dalej. Mechanik powiedział zę to może być wina szklanek i trzeba je wymyć. Zobaczymy co powie. Może ktoś z was jakąś radą dysponuje??
auto nie chciało palić jak było zimne(na benzynie i na gazie), potem obróciło panewkę (chociaż olej był w silniku). Mechanik powiedział ze jeżeli da radę zeszlifować wał to lepie zrobić remont niż nowy silnik. No i remont zrobiłem, kosztował 1100zł. Wczoraj wieczorem auto odebrałem. Dziś rano odpaliłem je i pochodziło 3 sekundy. Potem nie chciał wogóle zaskoczyć a jak zaskoczyło to wywaliło olej z pod filtra oleju. No i jak silnik nie chodził tak nie chodzi dalej. Mechanik powiedział zę to może być wina szklanek i trzeba je wymyć. Zobaczymy co powie. Może ktoś z was jakąś radą dysponuje??
- maciejrutkowski
- Nowicjusz
filtr był prawdopodobnie filtrona, kiedyś jak zapytałem o lepszy filtr to tylko na zamówienie, a jak zapytałem czemu nie ściągają lepszych to powiedzieli ze nikt by nie kupował. Wychodzi na to że jak sie nie znasz to kupa ci wcisną. A wracając do tematu, to jak pompa podaje szwankuje to może auto kiepsko palić jak jest zimne??
- maciejrutkowski
- Nowicjusz
- maciejrutkowski
- Nowicjusz
- maciejrutkowski
- Nowicjusz
ok to wtrysk jednopunktowy.Czyli gaznik elektroniczny popatrz na wtrysk w PF i u siebie http://images29.fotosik.pl/66/d49b472f54d82bca.jpg ale to nie wazne niech sprawdzi przepustnice na zimno czy ma zamknieta czy nie, jak nie to wiadomo ze cos jest nie tak zasada dzialania ssania jest zawsze taka sama.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
1.8 RP nie ma gaźnika elektronicznego !!!!! TYLKO JEDNOPUNKTOWY WTRYSK Mono-Jetronic 35!!!!!! 1.6 PN (chyba) ma gaźnik sterowany elektronicznie Pierburg 2EEmaciejrutkowski pisze:ok to wtrysk jednopunktowy.Czyli gaznik elektroniczny popatrz na wtrysk w PF i u siebie http://images29.fotosik.pl/66/d49b472f54d82bca.jpg ale to nie wazne niech sprawdzi przepustnice na zimno czy ma zamknieta czy nie, jak nie to wiadomo ze cos jest nie tak zasada dzialania ssania jest zawsze taka sama.
Ostatnio zmieniony pt wrz 14, 2007 21:19 przez raf1al, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciejrutkowski
- Nowicjusz
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
OK ale proszę nie wprowadzać w błąd z innymi rzeczami!maciejrutkowski pisze:Moze pomuzcie temu koledze co podjol ten temat a nie piszcie o tym co jak sie nazywa ma klopot i potrzebuje rady ale jej odwas nie otrzymuje.Zawsze tu jest tak samo pytanie i odpowiedzi o wszystkim tylko nie otym czego che sie dowiedziec.
Pozdrawiam.