Jak wymienic mieszek dźwigni biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wymienic mieszek dźwigni biegów
Witam, chciałbym wymienić skórzany mieszek przy gałce biegów, ale za bardzo nie wiem jak zdemontować stary?? od spodu łatwo go wyciągnąc, ale górna gałka ani rusz a nie chce czegos spieprzyc, bo tam mogą jakieś linki być podciągnięte?? a w VW mi to zrobią z mieszkiem za 150 zł hmm troche drogo... pomocy... pozdrawiam...
Ostatnio zmieniony czw wrz 20, 2007 11:18 przez vian, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
To tylko tak strasznie wygląda, ale idzie to zrobić. Tu masz jeszcze fotki: http://www.leon-concept.com/astuce/L1/pommeau/index.php
ten gosc z poczatku tematu skomplikowal sobie sprawe bo instalowal podswietlana galke.
swoja droga uzyskal fajny efekt.
sama wymiana mieszka nie jest skomplikowana i moge podpowiedziec pare hintow bo wymienialem mieszek u siebie.
przy zdejmowaniu nie ma co zalowac tej metalowej opaski u gory bo mozna zastapic ja pozniej najzwyklejszym plastykowym "krawacikiem"
mocowanie skury do ramki wykonane jest oryginalnie zszywaczem tapicerskim.
jezeli ktos nie ma dostepu do takowego to zdradze moj patent:
wywiercilem w ramce naokolo kilkanascie otworow cienkim wiertelkiem i... przyszylem gruba nitka skure do ramki.
czarna skurke kupilem na allegro i musze pochwalic sprzedawce ze mieszek byl idealnie dopasowany i nic nie trzeba bylo przycinac, kombinowac itp.
a tu link jak to sie robi w beetle yyy... tylko trzeba sie zalogowac
swoja droga uzyskal fajny efekt.
sama wymiana mieszka nie jest skomplikowana i moge podpowiedziec pare hintow bo wymienialem mieszek u siebie.
przy zdejmowaniu nie ma co zalowac tej metalowej opaski u gory bo mozna zastapic ja pozniej najzwyklejszym plastykowym "krawacikiem"
mocowanie skury do ramki wykonane jest oryginalnie zszywaczem tapicerskim.
jezeli ktos nie ma dostepu do takowego to zdradze moj patent:
wywiercilem w ramce naokolo kilkanascie otworow cienkim wiertelkiem i... przyszylem gruba nitka skure do ramki.
czarna skurke kupilem na allegro i musze pochwalic sprzedawce ze mieszek byl idealnie dopasowany i nic nie trzeba bylo przycinac, kombinowac itp.
a tu link jak to sie robi w beetle yyy... tylko trzeba sie zalogowac
Ostatnio zmieniony czw wrz 20, 2007 14:58 przez beetle, łącznie zmieniany 2 razy.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Nie we wszystkich. U mnie mieszek naciągnięty jest na ramkę za pomocą gumy. Takie też tylko są sprzedawane w ASObeetle pisze:mocowanie skury do ramki wykonane jest oryginalnie zszywaczem tapicerskim.
Ostatnio zmieniony czw wrz 20, 2007 14:59 przez kiss, łącznie zmieniany 1 raz.
co do metalowej obejmy mi wymiana zajela 5 minut.
1. podwadzic od strony hamulca recznego i do gory.
2. sciagnac mieszek na lewa strone max do gory by bylo widac obejme z firmowa zacinieta koncowka.
3. wlozyc plaski srubokret w ta koncowke i delikatnie pociagnac raz w lewo raz w prawo tak by sie zaczela rozginac.
4. jak sie poluzuje na tyle by sie obkrecac dala probowac ciagnac halke do gory, schodzi latwo jest na plastykowych prowadnicach.
5. nalozyc nowa wlasciwa strona i zwyklymi kombinerkami zacisnac nowa obejme, ale nie zaciskac na maxa a tylko troche to wystarczy by trzymala sie bardzo solidnie i nie dawala sie zdjac.
robilem to z orginalna za 115zl, ktora w teorii tylko jest skórzana a naprawde gumowa galka i sztuczna skaja.
1. podwadzic od strony hamulca recznego i do gory.
2. sciagnac mieszek na lewa strone max do gory by bylo widac obejme z firmowa zacinieta koncowka.
3. wlozyc plaski srubokret w ta koncowke i delikatnie pociagnac raz w lewo raz w prawo tak by sie zaczela rozginac.
4. jak sie poluzuje na tyle by sie obkrecac dala probowac ciagnac halke do gory, schodzi latwo jest na plastykowych prowadnicach.
5. nalozyc nowa wlasciwa strona i zwyklymi kombinerkami zacisnac nowa obejme, ale nie zaciskac na maxa a tylko troche to wystarczy by trzymala sie bardzo solidnie i nie dawala sie zdjac.
robilem to z orginalna za 115zl, ktora w teorii tylko jest skórzana a naprawde gumowa galka i sztuczna skaja.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: