Wyciek plynu chlodzacego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek plynu chlodzacego
witam
moj problem polega na tym iz caly czas ubywa mi plynu chlodzacego i nie wiem czemu 2 tyg temu dolewalem i max a dzis patrze a tu nawet nie ma minimum. jest to auto mk2 1.3gaznik na lpg.a zadnego weza nie mam dziurawego wiec nie wiem gdzie on ucieka.
moj problem polega na tym iz caly czas ubywa mi plynu chlodzacego i nie wiem czemu 2 tyg temu dolewalem i max a dzis patrze a tu nawet nie ma minimum. jest to auto mk2 1.3gaznik na lpg.a zadnego weza nie mam dziurawego wiec nie wiem gdzie on ucieka.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 16, 2007 20:20 przez marian__, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Dam tobie 2 wskazówki
1. Po pierwsze czy gdy wlałeś płynu odpowietrzyłeś układ. JEśli nie to już masz odpowiedź. Odpweiotrzasz w ten sposób że wlewasz płynu i odpalasz autko na otwartym korku. Niuektóre wozy miały odpoweitrzenie w jakims korku ale w golfach można tak.
2. Płyn wpada do oleju czyli uszczelka pod głowicą jest już do wymiany.
Dam tobie 2 wskazówki
1. Po pierwsze czy gdy wlałeś płynu odpowietrzyłeś układ. JEśli nie to już masz odpowiedź. Odpweiotrzasz w ten sposób że wlewasz płynu i odpalasz autko na otwartym korku. Niuektóre wozy miały odpoweitrzenie w jakims korku ale w golfach można tak.
2. Płyn wpada do oleju czyli uszczelka pod głowicą jest już do wymiany.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- imperator
- Mały gagatek
- Kontakt:
Musiałbyś sprawdzić "kruciec" to jest plastikowe coś do którego wchodzą węże od układu chłodzącego. U mnie (mk2 1.3 NZ) znajdusje sie on pod aparatem zapłonowym i się rozwarstwił, jak na razie uszczelnilem to silikonem i jka na razie się sprawdza (nowy kruciec to koszt ok. 60 zł)
[ Dodano: 16 Wrz 2007 22:46 ]
Musiałbyś sprawdzić "kruciec" to jest plastikowe coś do którego wchodzą węże od układu chłodzącego. U mnie (mk2 1.3 NZ) znajduje sie on pod aparatem zapłonowym i się rozwarstwił, jak na razie uszczelniłem to silikonem i jak na razie się sprawdza (nowy kruciec to koszt ok. 60 zł)
Musiałbyś sprawdzić "kruciec" to jest plastikowe coś do którego wchodzą węże od układu chłodzącego. U mnie (mk2 1.3 NZ) znajduje sie on pod aparatem zapłonowym i się rozwarstwił, jak na razie uszczelniłem to silikonem i jak na razie się sprawdza (nowy kruciec to koszt ok. 60 zł)
Wszyscy mają auta, my mamy VW
[img]http://img92.imageshack.us/img92/2944/001wn7.gif[/img]
[img]http://img92.imageshack.us/img92/2944/001wn7.gif[/img]
Ja w 1.8 ostatnio tez to robilem.Tylko mi cieklo z pod krocca idacego do nagrzewnicy z glowicy.Nie bylo wogole widac wycieku tak sprytnie cieklo sobie.Okazalo sie ze byl on pekniety od srodka i tak plyn uciekal.Ale poradzilem sobie bo mialem 2 silnik i z tamtego wyciagnelem.jeden trzeba miec na zapasie zawsze .Poskladalem to na paste Reinza.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Powiem ci że miałem to samo, nigdzie wycieków nie było, pod dywanikami sucho i raz na 500km musiałem dolać koło 1litra płynu. Z czasem było coraz gorzej. Ale teraz już wiem że odpowiedzialna była za to uszczelka pod głowicą. Nie sugeruj sie tym że masz czysty olej bo ja też tak miałem . Woda po prostu uciekała kanałami prosto do wydechu. Życze ci zeby u ciebie tak nie było bo koszt niemały. pozdro
Musiałbyś sprawdzić "kruciec" to jest plastikowe coś do którego wchodzą węże od układu chłodzącego. U mnie (mk2 1.3 NZ) znajduje sie on pod aparatem zapłonowym i się rozwarstwił, jak na razie uszczelniłem to silikonem i jak na razie się sprawdza (nowy kruciec to koszt ok. 60 zł)[/quote]
60 zł za kruciec?? Lol . Ja dałem za Febiego plus zaslepka , nowymi oringami i tubką silikonu jakies 15 zł. Jakieś pół godzinki roboty. Pozdrawiam
Musiałbyś sprawdzić "kruciec" to jest plastikowe coś do którego wchodzą węże od układu chłodzącego. U mnie (mk2 1.3 NZ) znajduje sie on pod aparatem zapłonowym i się rozwarstwił, jak na razie uszczelniłem to silikonem i jak na razie się sprawdza (nowy kruciec to koszt ok. 60 zł)[/quote]
60 zł za kruciec?? Lol . Ja dałem za Febiego plus zaslepka , nowymi oringami i tubką silikonu jakies 15 zł. Jakieś pół godzinki roboty. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw wrz 20, 2007 21:18 przez Momek, łącznie zmieniany 1 raz.