Olej w dolocie, czy powinienem sie martwic?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Olej w dolocie, czy powinienem sie martwic?
Witam
Zauwazylem w dolocie niewielkie ilosci oleju, prawie caly dolot jest delikatnie pokryty olejem, nie jakas gruba warstwa tylko tak bardzo delikatnie ale jednak.
Mam takie pytanie, czy uklad dolotowy powinien byc calkowicie suchy czy dopuszczalne sa niewielkie ilosci oleju?
U mnie olej jest na calej dlugosci od odmy do rury od filtra powietrza, przy turbinie, w wezy od wylotu turbiny do kolektora ssacego, w wezyku od kolektora do LDA
Zauwazylem w dolocie niewielkie ilosci oleju, prawie caly dolot jest delikatnie pokryty olejem, nie jakas gruba warstwa tylko tak bardzo delikatnie ale jednak.
Mam takie pytanie, czy uklad dolotowy powinien byc calkowicie suchy czy dopuszczalne sa niewielkie ilosci oleju?
U mnie olej jest na calej dlugosci od odmy do rury od filtra powietrza, przy turbinie, w wezy od wylotu turbiny do kolektora ssacego, w wezyku od kolektora do LDA
Ostatnio zmieniony pn paź 01, 2007 09:32 przez MaSa_Golf, łącznie zmieniany 1 raz.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
MaSa_Golf, jak turbo bedzie umierac, to bedziesz to widzial. co pol roku sprawdzisz sobie luzy wirnika i ilosc oleju w dolocie i tyle zabawy. ja ostatnio zauwazylem, ze moja suszarka ma wieksze luzy, ale dopoki nie padnie to bede jezdzil, a potem zaprzal cos zalatwi ---> czytaj k24.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
To_mas pisze:SouleR, masz racje ja tez śmigam i sie nie przejmuje co jakiś czas sprawdze turbine czy nie ma luzów i jazda dalej choć myśle o tym wypuszczeniu odmy pod auto bo podobno nie zostawia śladów zadnych
Witam sladów nie zostawia ale szkoda podwozia osiadające opary rozpuszczają konserwacje podwozia