5 bieg wyskakuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wyskakujacy piaty bieg mk2
witam. w golfach mk2 czesto spotyka sie wyskakiwnie 5 biegu a po jakims czasie całkowicie znika i sa tylko 4. spotkałem sie z takim przypadkiem juz 5 razy w autach znajomych, ze wpierw 5 bieg wyskakiwał a nastepnie cos stukało i 5 bieg zanikał. i zdarzyło sie to w moim przypadku w silnikach diesla td.pozdraiwam.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
moze byc brak oleju, ale zerknij moze oprocz tego czy jak wrzucasz bieg to czy on wchodzi do konca - byc moze regulacja mechanizmu zalatwi sprawe. Jest tez inna mozliwosc - jesli kiedykolwiek zmielilo ci slimaka od napedu predkosciomierza to jego odpadki moga blokowac mozliwosc wrzucenia piatki i jej wyskakiwanie.lukasz_zn pisze:Mam problem-5 bieg zaczyna mi wyskakiwać, ale dopiero jak przejadę trochę więcej km, czyli jak np. dzisiaj po jakiś 100km. Jeżdżę do pracy tak około 20 km w jedną stronę to nic sie nie dzieje, ale jak dłużej jadę to zaczynają się problemy, a ciężko tak sie jeździ jak co chwile 5 wyskakuje( chodzi o trasę). Co może być przyczyną (często jeżdżę ostro ale nie na 5 biegu) i czy obejdzie się bez wymiany skrzyni (bo znając życie to coraz częściej tak sie będzie dziać, bo jeszcze niedawno było wszystko ok)?Mozę to jakaś drobnostka, olej może mieć wpływ?