Moje oświetlenie nawiewów mk3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
s0ny82 w skrócie:
Wyciągasz popielniczkę, ściągasz panel przedni panelu ogrzewania, odkręcasz 4 śruby pod panelem i dwie koło popielniczki. Wciskasz regulatory do środka, ściągasz konsolę środkową z ramką regulatora nawiewów, wkłądasz rękę w konsolę, odpinasz kostki zasilające, odpinasz linki(jeśli masz taką potrzebę) i masz panel na kolanach.
Wyciągasz popielniczkę, ściągasz panel przedni panelu ogrzewania, odkręcasz 4 śruby pod panelem i dwie koło popielniczki. Wciskasz regulatory do środka, ściągasz konsolę środkową z ramką regulatora nawiewów, wkłądasz rękę w konsolę, odpinasz kostki zasilające, odpinasz linki(jeśli masz taką potrzebę) i masz panel na kolanach.
s0ny82, użyj opcji Szukaj, albo chociaż przeczytaj wcześniejsze posty w temacie! Do tego piszesz do mnie e-maile. Po co pisać coś kilka razy? Nie mam ochoty za każdym razem powtarzać tego samego.
Na forum wszystko zostało już na ten temat powiedziane, wystarczy tylko poszukać, a za SPAM są Warny, więc radzę nauczyć się obsługi SZUKAJ.
[ Dodano: Czw Cze 14, 2007 8:43 am ]
Na forum wszystko zostało już na ten temat powiedziane, wystarczy tylko poszukać, a za SPAM są Warny, więc radzę nauczyć się obsługi SZUKAJ.
[ Dodano: Czw Cze 14, 2007 8:43 am ]
Ostatnio zmieniony czw cze 14, 2007 08:46 przez Rydzu, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam trochę sie przyłożyłem do tematu i wykonałem takie ringi do nawiewów. Ocencie sami efekt. Robione były w specjalnej plexi technika laserową. niestety jak widac na zdjeciu z lutowaniem mi nie zabardzo poszło ale efekt jak dla mnie spoko. Jak by ktos potrzebował mogę takie ringi to mam możliwośc ich wykonania. Robiłem jeszcze kilka innych rzeczy ta technika. Może ktoś ma jakis pomysł to cos pokombinujemy i zrobimy jakieś ciekawe rzeczy.
gralik
powiem ci że kwestia dogadania, plexa jest troche inna niz normalna a co zatym idzie jak wszystko w polsce droższa, zwykła pod wpływem lasera sie odkształca i pęka. musiał bym kalkulacje zrobić ale mysle ze ok 25 pln/ 3 szt. a jezeli chodzi o technologie to na zdjeciu jest pokazane jak to jest przygotowane do ciecia. te poprzeczne kreseczki to plexa jest ponacinana zeby lepiej rozpraszała światło.
gralik
- kamilbrabus
- Ma gadane
a daloby rade z takich ringow z plexi zrobic ringi w lampach i zeby to wiestjuningiem nie trąciło? pozdrogralik pisze:powiem ci że kwestia dogadania, plexa jest troche inna niz normalna a co zatym idzie jak wszystko w polsce droższa, zwykła pod wpływem lasera sie odkształca i pęka. musiał bym kalkulacje zrobić ale mysle ze ok 25 pln/ 3 szt. a jezeli chodzi o technologie to na zdjeciu jest pokazane jak to jest przygotowane do ciecia. te poprzeczne kreseczki to plexa jest ponacinana zeby lepiej rozpraszała światło.
[url=http://images26.fotosik.pl/92/7b5d19b32a9e8af8m.jpg]Obrazek[/URL]
BBOSSS, za swiecenie zewnętrznych pokręteł odpowiada właśnie pająk bo to on rozprowadza światło.
Sprawdz jak wygląda plastik w samych pokrętłąch. Jak po ściągnięciu pokręteł nie będziesz widział w otworach światłą (patrząc do wnętrza panelu) to znaczy że masz coś źle poskładane.
Swoją drogą, ładne zdjęcie zapodałeś Jeszcze jak mieszkałem w Poznaniu.
Sprawdz jak wygląda plastik w samych pokrętłąch. Jak po ściągnięciu pokręteł nie będziesz widział w otworach światłą (patrząc do wnętrza panelu) to znaczy że masz coś źle poskładane.
Swoją drogą, ładne zdjęcie zapodałeś Jeszcze jak mieszkałem w Poznaniu.