dziwnie skaczące obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dziwnie skaczące obroty
Witam mam taki problem przy odpalaniu golfa a mianowicie.
Obroty na biegu jałowym czasami po odpaleniu wynoszą 900 a po takim dziwnym pyknięciu wracają do normy. A czasami obroty wychodzą ponad 1000 i po tym pyknięciu jeszcze bardziej wzrastają. :/
Szukałem na forum ale nic podobnego nie znalazłem ehh pewnie nie umiem tego dokładniej nazwać dlatego mam taki problem z szukajką.
Dzieki za pomoc
Obroty na biegu jałowym czasami po odpaleniu wynoszą 900 a po takim dziwnym pyknięciu wracają do normy. A czasami obroty wychodzą ponad 1000 i po tym pyknięciu jeszcze bardziej wzrastają. :/
Szukałem na forum ale nic podobnego nie znalazłem ehh pewnie nie umiem tego dokładniej nazwać dlatego mam taki problem z szukajką.
Dzieki za pomoc
czyli niskie obroty są spowodowane obciążeniem od ładowanych świec tak?
a po wyłączeniu się przekaźnika powracają do normy to kapuje.
I pewnie jest na wykonczeniu przekaźnik tak? skoro nigdy wcześniej tego nie robił??
Ale czemu czasami obroty wynoszą ponad 1000 obr.????
Nie mogę znaleść nic na forum co by odpowiadało temu problemowi ehh
a po wyłączeniu się przekaźnika powracają do normy to kapuje.
I pewnie jest na wykonczeniu przekaźnik tak? skoro nigdy wcześniej tego nie robił??
Ale czemu czasami obroty wynoszą ponad 1000 obr.????
Nie mogę znaleść nic na forum co by odpowiadało temu problemowi ehh
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jeśli masz automatyczne to może być wina "elektromagnesu" znajdującego się przy pompie (NIE chodzi o ten odcinający paliwo przy pompie) od strony bloku (świec żarowych i wtrysków). Znajomemu ten elektromagnes nawalił i miał problemy z zapaleniem lub wskakiwał mu na wysokie obroty, nawet po usyskaniu odpowiedniej temp, ale to było przy silniku 1,9 D. Przy ręcznym zadanie jest proste, bo masz linkę i możesz ją regulować i koszt wymiany jest mniejszy.
-
- Ma gadane
a jak mam linke - jak przerobic na automatyczna opcje?..taki maly off top...
Ostatnio zmieniony wt paź 09, 2007 23:26 przez skarredasch, łącznie zmieniany 1 raz.