Czy pokretła nawiewu w mk3 są podświetlane?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy pokretła nawiewu w mk3 są podświetlane?
Chodzi mi jak sie właczy światła bo w moim golfie jak włączę to nie są podświetlane a ojciec ma Passata i u niego juz jest pozdr
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tak sa podswietlane, u mnie tez sie juz nie swieca
Na poczatku raz swiecily raz nie. Teraz padly do konca. Zabieram sie do tego juz dlugo.
W dziale porady jest info jak dobrac sie do pokretel i zmmienic diode.
Nie wiem jaka tam jest dioda, czy 5mm czy 10mm. Zapewne na 12V.
Kiedys to zrobie.
Na poczatku raz swiecily raz nie. Teraz padly do konca. Zabieram sie do tego juz dlugo.
W dziale porady jest info jak dobrac sie do pokretel i zmmienic diode.
Nie wiem jaka tam jest dioda, czy 5mm czy 10mm. Zapewne na 12V.
Kiedys to zrobie.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek
Re: Czy pokretła nawiewu w mk3 są podświetlane?
Powinno być podświetlone jeżeli nie świeci to albo żarówexy sie spaliły albo coś nie łączymelon77 pisze:Chodzi mi jak sie właczy światła bo w moim golfie jak włączę to nie są podświetlane a ojciec ma Passata i u niego juz jest pozdr
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
jest tylko jedna zaroweczka podswietlajaca. znajduje sie pod centralnym pokretlem. do reszty pokretel swiatlo rozprowadzane jest poprzez plastyk.
zaroiweczka jest na 12 V
zaroiweczka jest na 12 V
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
konstrukcja do bani, o to chodzi, u ojca w ibizie'95 to samo jest, chcialem wstawiac diody ale nie mialem czasu wiec zapakowalem tam 3 takie zarowki jak normalnie jest tam jedna i swieci teraz z 30%lepiej, ale i tak wg mnie syf, najlepiej zrobic na diodach bo oryginalne podswietlenie to chyba ktos po go godzinach projektował
http://blauetachos.de/doc/vw/Heizung2/u ... chtung.htmmelon77 pisze:A wie ktos jak to pokolei zdemontowac zeby wymienic ta zaroweczke?
tylko nie wyciagaj tego calego mechanizmu chociaz
ciągniesz za pokrętła, które powinny zejść, wyjmujesz ze środka pokręteł plastiki przewodzące światło, dalej podważasz śrubokrętem osłonkę wokół pokręteł, odkręcasz 4 srubki gwiazdkowym śrubokrętem pod osłonką pokręteł i 2 na dole pod popielniczką. Wyjmujesz włączniki i zaślepki i zdejmujesz konsolę. dalej od tyłu panelu z pokrętłami zdejmujesz biały plastik i dostajesz się do żaróweczki.
Bułka z masłem.
Bułka z masłem.
Tsport
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zgadza się
Albo tak : nie odkręcaj tych 4 śrub co trzymają tą konsolę pokręteł tylko wsadż łapę przez miejsce na radio i wyjmij ten biały plastik (osłonę) wychaczysz ją od przodu pokręteł takie 2 małe zatrzaski u góry.
A może wogóle nie masz w pokrętłach tych plastików (pseudo światłowodów) ja nie mam jednego Nie wszystko można zauważyć kupując auto
pozdro flat
Ale może być tak : pensetą możesz wyciągnąć żaróweczkę z obsadki w srodkowym pokrętle.ciągniesz za pokrętła, które powinny zejść, wyjmujesz ze środka pokręteł plastiki przewodzące światło, dalej podważasz śrubokrętem osłonkę wokół pokręteł, odkręcasz 4 srubki gwiazdkowym śrubokrętem pod osłonką pokręteł i 2 na dole pod popielniczką. Wyjmujesz włączniki i zaślepki i zdejmujesz konsolę. dalej od tyłu panelu z pokrętłami zdejmujesz biały plastik i dostajesz się do żaróweczki.
Albo tak : nie odkręcaj tych 4 śrub co trzymają tą konsolę pokręteł tylko wsadż łapę przez miejsce na radio i wyjmij ten biały plastik (osłonę) wychaczysz ją od przodu pokręteł takie 2 małe zatrzaski u góry.
A może wogóle nie masz w pokrętłach tych plastików (pseudo światłowodów) ja nie mam jednego Nie wszystko można zauważyć kupując auto
pozdro flat