No to mnie uspokoiliscie a olej ktorego uzywam od poczatku to Mobil 1 5W50 Rally Formula
Dzieki i teraz w piatek jade do Krakowa ,pojade swoja predkoscia czyli ok 120-140 nie bede juz go krecil to 5tys obrotow i zobaczymy
Czy możliwe takie duze zużycie oleju?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć! Dołączę do tematu, gdyż sam jeżdżę 1,4 16V i jak już na forum było opisywane tysiące razy, te silniczki lubią brać olej. Oczywiście należy tu wykluczyć wycieki oleju. Mój brał mi ok 250-300ml na 1000km, ale o dziwo, odkąd zacząłem lać bardzo mało popularny na forum, olej castrol 0W30, mój problem z dolewaniem oleju minął, i tu doradzam innym, nie sugerujcie się do końca sugestiami na forum odnośnie marki oleju, sami spróbujcie jaki olej do Waszego silniczka pasuje!
valerio
Ja kiedys wyczytalem gdzies ze nie powinno sie zmieniac oleju na inny niz dotychczas sie stosowalo.... nie wiem czy to mit czy nie :/Cześć! Dołączę do tematu, gdyż sam jeżdżę 1,4 16V i jak już na forum było opisywane tysiące razy, te silniczki lubią brać olej. Oczywiście należy tu wykluczyć wycieki oleju. Mój brał mi ok 250-300ml na 1000km, ale o dziwo, odkąd zacząłem lać bardzo mało popularny na forum, olej castrol 0W30, mój problem z dolewaniem oleju minął, i tu doradzam innym, nie sugerujcie się do końca sugestiami na forum odnośnie marki oleju, sami spróbujcie jaki olej do Waszego silniczka pasuje!