alarm
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
w drzwiach kierowcy, pozioma wiązka, po zdjęciu tapicerki widoczna. Tak pisze i tlumaczę z rozpiski po angielsku. Chcesz ją to daj meila, żeby nie przedłużać
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
[email protected]
[ Dodano: 12 Paź 2007 21:15 ]
nic nie dostałem
nic nie doszło
[ Dodano: 12 Paź 2007 21:27 ]
ma ktoś moze jeszcze jakies schematy
nic nie dostałem
nic nie doszło
[ Dodano: 12 Paź 2007 21:27 ]
ma ktoś moze jeszcze jakies schematy
Witam,
Właśnie jestem świerzo po zakładaniu alarmu w Borze. Najlepiej to ściągnij tapicerkę drzwi od kierowcy i wpinaj się miernikem w poszczególne przewody i wyszukaj właściwych przewodów.
Przestrzegę cię przed błędem jaki zrobiłem ja. A mianowicie kupiłem alarm bez zwłoki sygnału na czujki drzwiowe. A że Bora ma krańcówki w zamkach (nie ma tych magicznych cypideuszy) to poszedłem na łatwiznę i podpiałem się do lampki oświetlenia. Efekt jest taki, że jak załączam alarm przy jeszcze zapalonym świtełku to alarm włacza się na jakieś 3 sekundy. Także radzę albo podłaczenie sie pod lampki w drzwiach (trzeba ciągnąc nowe kable) albo kupic centralkę z opóźnieniem na czujniki drzwiowe.
Pozdrawiam,
Gregor
Właśnie jestem świerzo po zakładaniu alarmu w Borze. Najlepiej to ściągnij tapicerkę drzwi od kierowcy i wpinaj się miernikem w poszczególne przewody i wyszukaj właściwych przewodów.
Przestrzegę cię przed błędem jaki zrobiłem ja. A mianowicie kupiłem alarm bez zwłoki sygnału na czujki drzwiowe. A że Bora ma krańcówki w zamkach (nie ma tych magicznych cypideuszy) to poszedłem na łatwiznę i podpiałem się do lampki oświetlenia. Efekt jest taki, że jak załączam alarm przy jeszcze zapalonym świtełku to alarm włacza się na jakieś 3 sekundy. Także radzę albo podłaczenie sie pod lampki w drzwiach (trzeba ciągnąc nowe kable) albo kupic centralkę z opóźnieniem na czujniki drzwiowe.
Pozdrawiam,
Gregor
- Paweł Marek
- V.I.P.