witam
mam pytanie czego to moze byc wina podczas jazdy i postoju przygasaja mi swiatla na desce rozdzielczej i swiatla do jazdy orientuje sie ktos czemu tak moze sie dziac ???
a i przy okazji pytam tez o wskaznik paliwa bo strasznie ciezko jest mu wstac pomalu sie wznosi noi pomalu opada wy tez tak macie ?????
Przygasaja swiatla i deska rozdzielcza ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tak a zwłaszcza jak jest mało paliwa (się gniewa )**Gucio** pisze:wy tez tak macie ?????
sprawdz ładowanie mozliwe ze regulator napięcia siada
zrób experyment załączaj poszczególne odbiorniki pojedynczo wtedy się dowiesz dokładnie co powoduje taki spadek napięcia nie zakładałes zarówek np 90/100??
Ostatnio zmieniony sob paź 13, 2007 19:36 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
najpewniej kończą się styki w stacyjce albo altenator zaczyna chwilowo źle ładować, raczej z powodu szczotek ale nie wiadomo.**Gucio** pisze:mam pytanie czego to moze byc wina podczas jazdy i postoju przygasaja mi swiatla na desce rozdzielczej i swiatla do jazdy orientuje sie ktos czemu tak moze sie dziac ???
Zrób taki test: jak przygasną światła włącz długie pociągając i trzymając wajchę kierunków do siebie. Jeśli ich jasność w tym momencie będzie normalna to prawdopodobnie stacyjka, jeśli nadal bedą ciemne to coś z alternatorem albo poluzowane kable do niego itp.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.