cieple felgi i gorace tarcze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cieple felgi i gorace tarcze
podczas jazdy popiskuja mi hamulce z przodu, grzeja sie felgi tak ze sa gorace a do tarcz nie mozna sie dotknac, wiem ze szczeki odbijaja i sie nie blokuja wiec podejzewam ze moga byc krzywe tarcze... co o tym sadzicie?
czy te objawy sa po założeniu nowych klocków??
[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 17:53 ]
co dzieje się z kierownica podczas hamowania ??
szczeki drogi kolego sa z tyłu w ramamch ścisłości jeżeli występujaCraven4 pisze:wiem ze szczeki odbijaja i sie nie blokuja
[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 17:53 ]
cylinderki kiedy wymieniałeś płyn hamulcowy ???Craven4 pisze:wiem ze szczeki odbijaja
co dzieje się z kierownica podczas hamowania ??
Ostatnio zmieniony wt paź 16, 2007 17:55 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
tzn powiem tak ze podczas hamowania (mocniejszego) slychac takie buczenie, cos jakby jakis metal tarl o tarcze... ale jak patrze na tarcze to nie ma zadnych wyzlobien czy cokolwiek w tym slylu, powiem jeszcze ze zauwazylem przy powolnym hamowaniu na malych predkosciach ze kierownica lata tak nie znacznie na prawo i lewo, cos jakby bila w obie strony....
ciśnienie w kołach-nie wyważenie -uszkodzona oponaCraven4 pisze:ze kierownica lata tak nie znacznie na prawo i lewo, cos jakby bila w obie strony....
w jakim stanie sa klocki??? (grubośc)??Craven4 pisze:metal tarl o tarcze
tu na temat płynu hamulc
http://www.hamulce.net/techplyn.htm
co prawda nie o golfie ale????
http://www.capri.pl/forum/79353
Ostatnio zmieniony wt paź 16, 2007 18:16 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
gdybyś miał krzywe tarcze to czułbyś to na kierownicy przy hamowaniu, więc odpada.Craven4 pisze:od czego moga sie grzac felgi?
Pozostają 2 możliwości
1. nie zwracałaś uwagi na to wcześniej a jest jak być powinno, muszą się trochę grzać
2. wbrew temu co piszesz klocki nie odbijają z przyczyn
a. wicsnąłeś klocki na siłę w jarzmo, bardzo często nowe są troszkę za długie, trzeba wyczyścić jarzmo tam gdzie wkładasz klocki i maleńko szlifnąć klocki na końcach, nawet ręką o posadzkę betonową, tak żeby weszły bez dużych oporów
b. zacisk brudny skorodowany i nie odbija. Trzeba mu wyjąć tłok, przeszlifować, wszystko wyczyścić, dbając o czystość poskładać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.