petrygo Vs Borygo czy koncentrat G12?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
petrygo Vs Borygo czy koncentrat G12?
Witam,
Chcialbym sie dowiedziec jaka jest roznica miedzy ww plynami i jaki mam zalac do mojego golfika mk3 ?
zima sie zbliza weic trzeba sie zabezpieczyc:)
czy baniak 5litrow starczy mi? jakis boygo kosztuje 35zl
dzisj kumpel polecil mi koncentrat G12 ponoc potrzeba 1,5litra i to sie miesza woda destylowana dobre to?
Chcialbym sie dowiedziec jaka jest roznica miedzy ww plynami i jaki mam zalac do mojego golfika mk3 ?
zima sie zbliza weic trzeba sie zabezpieczyc:)
czy baniak 5litrow starczy mi? jakis boygo kosztuje 35zl
dzisj kumpel polecil mi koncentrat G12 ponoc potrzeba 1,5litra i to sie miesza woda destylowana dobre to?
dlaczego nie g12.bo to jest największe dziadostwo i nie wiem jak grupa vw mogła coś takiego wymyślić.jest to tak żrący płyn że po pewnym czasie eksploatowania auta z tym płynem dochodzi do nieszczelności układu chłodzenia.pozdrawiam.oczywiście to jest moja opinia z moich doświadczeń i każdy zrobi co uważa.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja u siebie stosuje koncentrat do rozrabiania pół na pół z destylowaną wodą, a ten koncentrat to jakiś Fordowski - i nawet dostępny tylko w sklepie z wyposażeniem do Forda! Póki co nie mialem dzieki niemu przykrych niespodzianek! Polecil mi to znajomy, ktory tam pracuje, mowil ze bardzo dobry! A wy co o tym sądzicie? Chyba nie jest jakis niebezpieczny tylko dlatego ze pisze na nim "Ford"?
pozdraVWiam!!
pozdraVWiam!!
double-d, nie zgadzam się z tobą stosuje w swoim serwisie płyny boryko i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów,a tak wogóle to borygo i petrygo to się chyba tylko kolorem różni!a nie wiem dlaczego polecasz płyn kagera bo tego płynu tak jak i koncentratu g1 to niechciałbym w kiblu używać do spuszczania.ale to oczywiście moje zdanie!każdy ma swój rozum i decyzja należy do niego!pozdrawiam.
Ja też słyszałem wiele opiń że petrygo jest lepsze od borygo podobno borygo jest bardziej żrące
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
A ja słyszałem, że żaden koncentrat ngdy nie zastąpi orginalnego płynu chłodzącego oczywiście takiego orginalnego (nie jakiegoś tam od "Pana Wiesia" co można go pić tylko szybko bo się ściemnia )
Lepiej dopłacić pare złotych i wziąść porządny anie nie żrący ani nie zamarzający w niskich temperaturach.
Lepiej dopłacić pare złotych i wziąść porządny anie nie żrący ani nie zamarzający w niskich temperaturach.
tiaaa