Osłony silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Osłony silnika
Witam, wcieło mi gdzieś osłone od strony alternatora (było mineło) i obecnie mierze się do zakupu osłony silnika ale takiej całej od spodu coś takiego:
osłona
Oczywiście dopasowana do mojego modelu czyli 1,4 94 rok ze wspomaganiem kierownicy.
Mam pytanie czy ktoś to ma u siebie zamontowane i czy warto w coś takiego zainwestować dodam jeszcze że obecnie przy takich deszczach co chwile slizga mi się pasek a taka osłona uchroniła by od tego a idzie zima i sól na drogach, cały ten syf będzie kumulował się w alternatorze troche lipa nie?
dzięki za jakiekolwiek sugestie
ps co jest z "szukajką" po wpisaniu osłona silnika wywaliło mi tematy wymiana skrzyni lubelskie pogaduch itp
osłona
Oczywiście dopasowana do mojego modelu czyli 1,4 94 rok ze wspomaganiem kierownicy.
Mam pytanie czy ktoś to ma u siebie zamontowane i czy warto w coś takiego zainwestować dodam jeszcze że obecnie przy takich deszczach co chwile slizga mi się pasek a taka osłona uchroniła by od tego a idzie zima i sól na drogach, cały ten syf będzie kumulował się w alternatorze troche lipa nie?
dzięki za jakiekolwiek sugestie
ps co jest z "szukajką" po wpisaniu osłona silnika wywaliło mi tematy wymiana skrzyni lubelskie pogaduch itp
Ja mam to samo!!!! I bardzo dobrze zrobisz zakłądając osłonę-same zalety!!! Zaraz pewnie pojawią się wpisy że osłony są do d.. że się silnik za szybko nagrzewa,że popęka na mrozie itp-BZDURA!!! Jedynie co do montażu to przygotuj się na małe modyfikacje-tzn może Ci ta osłona nie dochodzić do zderzaka!! Ale jak masz trochę jakiegoś plastiku i nitownicę to żaden problem!! Czyściutki i suchy silnik masz o każdej porze!! Przy zakłądaniu zwróć uwagę na to czy nic się nie będzie kolebotać bo to jedynie może Ci popsuć humor już po założeniu. A w razie gdyby Ci pękła to przynitowywujesz łatę plastikową i po krzyku.Gorąco polecam osłonkę!!!!Szczególnie na zimowe zasolone i zapiaszczone drogi!!!!!!!
[ Dodano: 19 Paź 2007 08:28 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15
[ Dodano: 19 Paź 2007 08:28 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15
...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...
Re: Osłony silnika
ja mam oslone od diesla i pasuje jak ta lala i wszedzie mowili mi ze nie bedzie pasowac kup tylko orginalna i sloneczka do mocowania dostaniesz nowe w ASO ja jeszcze przednia czesc oslony co nachodzi na dolna czesc zderzaka zamocowalem na wkrety i jestem zadowolony same plusy silniczek czysty jak nowy nie zastanawiaj sie tylko kup(a dałem 120zł za orginal)
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2007 08:39 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
osłona
Znalazłem coś takiego na allegro pisałem do sprzedawcy i twierdzi że powinna pasować
Mam Golfa 1,4 z 94 rok + wspomaganie wydech od przodu.
Do asso raczej nie pojade, najbliższe chyba mam w szczecinie, nie uśmiecha mi się po taka pierdołe jechać
Znalazłem coś takiego na allegro pisałem do sprzedawcy i twierdzi że powinna pasować
Mam Golfa 1,4 z 94 rok + wspomaganie wydech od przodu.
Do asso raczej nie pojade, najbliższe chyba mam w szczecinie, nie uśmiecha mi się po taka pierdołe jechać
Powiem Ci tak:idź do sklepu najbliższego motoryzacyjnego,zamów osłonę(napewno nie będą mieli na stanie)-zaproponują ci ok 3 rodzaji-cena w zalezności od materiału z ktrego zostało wykonane.Umów się ze sprzedawcą że bierzesz ale pod warunkiem że w razie gdy nie spasuje to ją poprostu oddasz-nie będzie Ci robił z tym żadnego problemu bo wiedzą oni że jest to zamiennik rzemieślniczy a nie oryginal. Zmierz sobie potem,poprzykładaj i zobaczysz. A na allegro jest niezła motka ze zwracaniem przedmiotów-płacisz niemało za przesyłkę!! Poza tym pozostaje opcja uszkodzenia paczki w transporcie a wtedy nici z gwarancji. A ceny w sklepach są takie same jak na allegro tylko nie bulisz za wysyłkę i widzisz co bierzesz!! Alegro jest dobre ale nie do wszystkiego.
...i zesłał pan Golfa na ziemie , by siał zamęt i zniszczenie...
Pozwolę sobie odkopać trupa, bo mam pytanie związane z tematem - ma ktoś z Was taką osłonę w MK3 1.6? Na allegro i w sklepach można znaleźć takie od 1.4 1.8 1.9 i 2.0 ale od 1.6 nie ma. Będę wdzięczny za jakieś informacje w temacie.
Może ktoś wie czy do 1.6 będzie pasowała osłona od innej wersji?
Może ktoś wie czy do 1.6 będzie pasowała osłona od innej wersji?
VW
michalqqr, no tak ale pewnie AFT różni się dosyć znacznie od np. AEA
Nie widziałem co prawda nigdy AFT od spodu, ale z góry w tym temacie widać sporą różnicę.
Wychodzi na to, że w 1.6 jako jedynej wersji silnikowej nie było dostępnej osłony?
Nie widziałem co prawda nigdy AFT od spodu, ale z góry w tym temacie widać sporą różnicę.
Wychodzi na to, że w 1.6 jako jedynej wersji silnikowej nie było dostępnej osłony?
VW