piszczące spszęgło
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
piszczące spszęgło
Nie dawno wymieniałem sprzęgło (dokładniej ponad tydzień temu) i strasznie piszczy jak nacisną pedał sprzęgła to przestaje piszczeć co to może być czy to coś poważnego?
ja mam trochę odwrotnie
też niedawno wymieniałam sprzęgło, i nie wiem co się dzieje ale jak wciskam pedał sprzęgła w trakcie jazdy strasznie "trzeszczy" nie wiem "skrzeczy"
no wiecie o co mi chodzi
czy można z tym jeździć
czy coś trzeba poprawic?
czy to linka?
dodam ze temu całemu rzeszczeniui towarzyszą jeszcze jakieś dziwne małe drgania
kurde dwa miechy temu sprzeglo wymieniał mechanik,... tylko nie bardzo mam jak do niego wrócić
żeby poprawił to co zwalił
też niedawno wymieniałam sprzęgło, i nie wiem co się dzieje ale jak wciskam pedał sprzęgła w trakcie jazdy strasznie "trzeszczy" nie wiem "skrzeczy"
no wiecie o co mi chodzi
czy można z tym jeździć
czy coś trzeba poprawic?
czy to linka?
dodam ze temu całemu rzeszczeniui towarzyszą jeszcze jakieś dziwne małe drgania
kurde dwa miechy temu sprzeglo wymieniał mechanik,... tylko nie bardzo mam jak do niego wrócić
żeby poprawił to co zwalił
jak wciskam to przez cały moment wciskania trzeszczy
jak jest już wciśnięte to nie
dodam że silnik to 1,6 TD a sprzęgło założone jest od 1,9 TD bo podobno tak były przystosowane jakieś końcówki.
tak czy siak ten efekt jest tylko przy odpalonym silniku i im większa prędkośc tym bardziej trzeszczy a pedał jet twardy
jak silnik jest wyłączony nie ma hałasu wogóle no a pedał chodzi jak po maśle...
podobno też linka reguluje się automatycznie
jak jest już wciśnięte to nie
dodam że silnik to 1,6 TD a sprzęgło założone jest od 1,9 TD bo podobno tak były przystosowane jakieś końcówki.
tak czy siak ten efekt jest tylko przy odpalonym silniku i im większa prędkośc tym bardziej trzeszczy a pedał jet twardy
jak silnik jest wyłączony nie ma hałasu wogóle no a pedał chodzi jak po maśle...
podobno też linka reguluje się automatycznie
raz kozie smierc to jest proste jak budowa cepa dasz rade. ja nie pamietam ale mi sie wydaje ze tem nie ma samoregulatora
zaraz popatrze na fote ojca silnika
[ Dodano: 29 Paź 2007 21:56 ]
zdjecie slabo wyrazne ale chyba reguluje sie kracac srubka. wypnij linke podnies do góry i wlej w nia tyle oleju ile tylko sie uda. jak nie pomorze to szukaj dalej
zaraz popatrze na fote ojca silnika
[ Dodano: 29 Paź 2007 21:56 ]
zdjecie slabo wyrazne ale chyba reguluje sie kracac srubka. wypnij linke podnies do góry i wlej w nia tyle oleju ile tylko sie uda. jak nie pomorze to szukaj dalej
BB (borówka, bandit ...)
no własnie to jest ciekawe bo mi tenmechanik powiedział ( jak zapytałam czy nie muszę przyjechać na wyregulowanie linki później) że u mnie jest automat. Jak mu zadałam pytanie czemu jest taki hałas to mi powiedział że powodów może być wiele
i ze trzeba przyjechać po czym jak próbowałam ustalić jakąś datę to totalnie mnie zlał.
i ze trzeba przyjechać po czym jak próbowałam ustalić jakąś datę to totalnie mnie zlał.