problem z centralnym zamkiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
problem z centralnym zamkiem
Witam! Mam problem z centralnym zamkiem. Bardzo wolno chodzą rygle w drzwiach kiedy zamykam lub otwieram kluczykiem drzwi. Czasami jeden podnosi się szybciej od drugiego . Wiem że to śmiesznie brzmi ale tak jest. Czy ktoś może spotkał sie już z czymś takim?? Może trzeba tam coś przeczyścić.
[ Dodano: 30 Paź 2007 10:20 ]
czy ktoś może wie jak sie dobrać do siłownika centralnego zamka w drzwiach??
[ Dodano: 30 Paź 2007 10:20 ]
czy ktoś może wie jak sie dobrać do siłownika centralnego zamka w drzwiach??
jeśli masz na mysli centralny fabryczny - to u mnie w mk3 też chodzi on wolno i nie jednakowo w czasie sie drzwi zamykają, kwestia taka co uważasz za wolne zamykanie, fabryczny central jest pneumatyczny i dlatego chodzi wolniej niż central z siłownikami elektrycznymiprzemo251 pisze:Czy ktoś może spotkał sie już z czymś takim??
...
W każdym pneumatycznym zamku centralnym rygle otwierają się wolno (mówię o golfie 3) i nie równo.
Przekręcając klucz w drzwiach dajesz sygnał do pompki, która jest w bagażniku za prawym tylnym światłem. Wtedy dopiera pompka się włącza co słychać i pompuje powietrze do każdego zamka (4x jeśli są 4 drzwi) do tylnej klapy i do wlewu paliwa. A to trochę trwa. Dlatego rygle "chodzą" nie równo, to normalne.
Przekręcając klucz w drzwiach dajesz sygnał do pompki, która jest w bagażniku za prawym tylnym światłem. Wtedy dopiera pompka się włącza co słychać i pompuje powietrze do każdego zamka (4x jeśli są 4 drzwi) do tylnej klapy i do wlewu paliwa. A to trochę trwa. Dlatego rygle "chodzą" nie równo, to normalne.
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].