przepływkę podmieniałem i było bez zmian. jutro jadę na diagnozę dynamiczną.damcio151 pisze:podałem wcześniej link do tematu o przepływce .... poza tym diagnoza dynamiczna to podstawa !!
3100 obr i koniec......
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jeśli masz silnik AFN to na 99% masz zapieczone kierownice w turbosprężarce przez co sprężarka przeładowuje i komputer przy 3000obr przechodzi w tryb awaryjny żeby jej nie uszkodzić.
Zrób test dynamiczny Vagiem bloku 10 i 11.
Zrób test dynamiczny Vagiem bloku 10 i 11.
https://www.facebook.com/jarolchiptuning
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
tel. 505-123-250
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
tel. 505-123-250
sorka ale długo nie było mnie
owszem zmostkowalem niebieski i czerwony wezyk ale nic nie dało
nie mam dostepu do kompa tak od reki ale pewno bedzie trzeba
150 i stoi puszczam gaz wciskam znowu do oporu i po czasie (długim)sie budzi 165 i to samo
nie wiem nie chce wywalac hajsu na cos co jest mozei sprawne, pozatym na 100 proc ktos miał podobną awarie
ciekawe dlaczego tylko na 4 i 5 biegu?? moze filtr paliwa?? za mało ropki puszcza?? prawdopodobne??
dodam ze jechałem kilkoma golfami z takim silnikiem i podobnego rocznika i zapewniam ze zaden nie miał takiego kopa jak moj pali moim zdaniem w miare na 20 litrach ponad300 klockow(cykl mieszany głownie krotkie trasy)
problemy mam z rolką napinacza paska wieloklinowego ale to raczej nie ma wpływu tyle ze głośniej pracuje
Dzieki za odpowiedzi
[ Dodano: 31 Paź 2007 20:50 ]
no panowie dzis wwreszcie poleciałem 180 ale rozpedzanie od 150 do konca trwało na prawde wieki hehe
przepływomierz wykreciłem i suszyłem ale na nic sie to zdało, czas na podmianke....
owszem zmostkowalem niebieski i czerwony wezyk ale nic nie dało
nie mam dostepu do kompa tak od reki ale pewno bedzie trzeba
150 i stoi puszczam gaz wciskam znowu do oporu i po czasie (długim)sie budzi 165 i to samo
nie wiem nie chce wywalac hajsu na cos co jest mozei sprawne, pozatym na 100 proc ktos miał podobną awarie
ciekawe dlaczego tylko na 4 i 5 biegu?? moze filtr paliwa?? za mało ropki puszcza?? prawdopodobne??
dodam ze jechałem kilkoma golfami z takim silnikiem i podobnego rocznika i zapewniam ze zaden nie miał takiego kopa jak moj pali moim zdaniem w miare na 20 litrach ponad300 klockow(cykl mieszany głownie krotkie trasy)
problemy mam z rolką napinacza paska wieloklinowego ale to raczej nie ma wpływu tyle ze głośniej pracuje
Dzieki za odpowiedzi
[ Dodano: 31 Paź 2007 20:50 ]
no panowie dzis wwreszcie poleciałem 180 ale rozpedzanie od 150 do konca trwało na prawde wieki hehe
przepływomierz wykreciłem i suszyłem ale na nic sie to zdało, czas na podmianke....
skąd wiesz , że jest tam VNTbigozz pisze:zapieczone kierownice powietrzne na 100%
Ostatnio zmieniony pn maja 26, 2008 17:03 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.