jaka pojemność?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam, ja ma Golfa II 1.6 PN i na autostradzie na odcinku Kraków-Balice, na oponkach 175/70 R13 (Passio) pojechałem 195 km/h, więc jak kolega jechał delikatnie z górki to jest to możliwe, jeszcze by wypadało sprawdzić oznaczenia skrzyni biegów (przełożenia) i obroty.
A oczywiście wszyscy wiemy jak dokładne są liczniki w golfach II, musimy jeszcze uwzględnić ingerencje człowieka i złe wyskalowanie licznika.
Co do pojemności silnika do najłatwiej po numerkach silnika, chyba ze ktoś się zabawił w tuning?
A oczywiście wszyscy wiemy jak dokładne są liczniki w golfach II, musimy jeszcze uwzględnić ingerencje człowieka i złe wyskalowanie licznika.
Co do pojemności silnika do najłatwiej po numerkach silnika, chyba ze ktoś się zabawił w tuning?
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
mistrzu, ty sobie sprawdz czy ci predkosciomierz dobrze pokazuje, ja raz jechałem 190 i potem sie okazało ze było to 140!! po korekcie wskazan predkosciomierza.flaszka pisze:Mistrzu co jest bez sensu??
Zastanówcie sie co piszenie, 1.6 seryjnie według fabryki ma coś 170 max a wy tu ze 207 i 195.
P.S.
Czym zmierzyłeś ze tak dokładnie piszesz 207??
Mk3 GTI 16V ABF
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
Re: jaka pojemność?
może na lawecie ??zelmerro pisze:teoretycznie ma w papierach moj golf 2 1,6 benzyna, ale czy to mozliwe ze przy takiej pojemności auto zapierdziela 207 km/h? jak sprawdzic pojemność? bo wizualnie nierużni sie od 1,8