Witam!
Potrzebuje szybko odpowiedzi, jutro mam czas to zrobić.
Wymieniam pompe. A zapytać chce o to, czy da rade wyjąć i włożyć pompe bez zrzucania rozrządu? Szczerze, nie chce mi się podobno można ją wymienić odkręcając alternator i wyjmując z całą obudową... SILNIK 1.6 DIESEL.
Prosze o konkrety, a nie CHYBAnie.
PozdraVWiam
Damian
Wymiana pompy wody 1.6 D (JP)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- VWąski
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wymiana pompy wody 1.6 D (JP)
Ostatnio zmieniony czw lis 08, 2007 23:39 przez VWąski, łącznie zmieniany 1 raz.
..::NIECH MOC GOFERÓW BĘDZIE Z WAMI::..
- VWąski
- Mały gagatek
- Kontakt:
może ktoś jakoś sszczegółowo to opisać?
ściągam alternator, odkręcam jego mocowanie i co? mam dostęp do obudowy i pompy?
jakiś pomocny kolega się znajdzie?
Damian
[ Dodano: Pią Lis 09, 2007 16:09 ]
ok zdjąłem alternator. Odkręciłem 2 śruby od jego obejmy. Tylko te dwie śruby trzymają obejme? Bo siedzi jak głupia. Nie zdejmowałem koła pasowego. Czy musze to zrobić i wyjąć plastykową osłone na dole rozrządu? A pod obejmą mam 2 śruby co 3mają obudowe pompy do bloku? F1
ściągam alternator, odkręcam jego mocowanie i co? mam dostęp do obudowy i pompy?
jakiś pomocny kolega się znajdzie?
Damian
[ Dodano: Pią Lis 09, 2007 16:09 ]
ok zdjąłem alternator. Odkręciłem 2 śruby od jego obejmy. Tylko te dwie śruby trzymają obejme? Bo siedzi jak głupia. Nie zdejmowałem koła pasowego. Czy musze to zrobić i wyjąć plastykową osłone na dole rozrządu? A pod obejmą mam 2 śruby co 3mają obudowe pompy do bloku? F1
..::NIECH MOC GOFERÓW BĘDZIE Z WAMI::..