Slabe ogrzewanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zgadza się nagrzewnica jest tania ale jest dużo roboty z jej wymianą a ja nie mam za bardzo na to czasu a po za tym ja nie wiem czy to wina nagrzewnicy.
[ Dodano: 23 Paź 2007 19:57 ]
wlałem do nagrzewnicy rozrobiony kamiks i nic to nie dało woda wyleciała czysta. a może nie do końca otwiera mi sie ta klapa od ciepłego powietrza da sie to jakoś sprawdzić bez ściągania całego kokpitu?
[ Dodano: 23 Paź 2007 19:57 ]
wlałem do nagrzewnicy rozrobiony kamiks i nic to nie dało woda wyleciała czysta. a może nie do końca otwiera mi sie ta klapa od ciepłego powietrza da sie to jakoś sprawdzić bez ściągania całego kokpitu?
Ladnie ustawiony termostat ma kreske cieczy pionowo Owszem ale u mnie podczas jazdy po miescie tak jes a czy podczas jazdy poza miastem jest mozliwosc aby spadal do 1 kreski?? U mnie sie tak wlasnie dzieje i nie mam zielonego pojecia co jest tego przyczyna Przy okazji jeszcze mam problemy z ogrzewaniem..nie wiem czy to wszystko razem laczyc Do tego wszystkiego zagladalm gaz i parownik jest wlasnie podpiety pod weze z nagrzewnicy czy to moze powodowac spadek temperatury na nagrzewnicy
http://1drv.ms/1R8ztLo" onclick="window.open(this.href);return false;
- fazi205
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tomek ty to masz na bank zrąbany termostat.
Kolega co założył temat radze najpierw przepchać wodą nagrzewnice zdjąć węże i podłączyć pod jeden wąż szlaucha z wodą a w drugi rurka by wodę odprowadzała powtórzyć taka operacje z 3 albo 4 razy potem zalać wodą odpalić silnik i zobaczyć jak to nie pomorze to wymiana nagrzewnicy albo jeszcze sprawdź pokrętło od ogrzewania mogła iść linka
Kolega co założył temat radze najpierw przepchać wodą nagrzewnice zdjąć węże i podłączyć pod jeden wąż szlaucha z wodą a w drugi rurka by wodę odprowadzała powtórzyć taka operacje z 3 albo 4 razy potem zalać wodą odpalić silnik i zobaczyć jak to nie pomorze to wymiana nagrzewnicy albo jeszcze sprawdź pokrętło od ogrzewania mogła iść linka
sie lata lewy pas gaz i płyne
ciag dalszy mojego postu: przeczyściłem nagrzewnice i nic to nie dało wąż dolotowy jak i powrót z nagrzewnicy gorące a w aucie zimno!!!! moze macie jakas porade jak wymienić nagrzewnice w golfie 3 i jak zdemontować kierownice z poduszka powietrzną? mam dwie poduszki i obawiam sie demontarzu ma ktos na to jakis sposób? mile widane fotki.
PROSZE O POMOC!!!
PROSZE O POMOC!!!
-
- Użytkownik
- Kontakt:
wyczol444 pisze:przeczyściłem nagrzewnice i nic to nie dało wąż dolotowy jak i powrót z nagrzewnicy gorące a w aucie zimno!!!! moze macie jakas porade jak wymienić nagrzewnice w golfie 3
na razie nie kupuj nowej tylko sprawdź sobie czy klapa ta w obudowie nagrzewnicy na lince (od ciepłe-zimne powietrze) ci chodzi tzn.czy się do końca zamyka i otwiera jak masz złamany taki plastik z ząbkami do którego przymocowana jest linka to klapa może być zamknięta i wieje ci tylko zimne ja tak miałem i dzisiaj już się z tym uporałem
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
Mnie się jednak wydaję że nie wszystko "tam" jest ok- czyli z cięgnami. bo skoro węże na wlocie i wylocie są gorące to znaczy że albo linka się popuściła i nie otwiera do końca ciepłege tylko wali pół na pół z zimnym lub też jest jakiś syf który może powodować nie do końca otwarcie kanału z nagrzewnicą.
A powiedz czy dmucha mocno wiatrem? bo moze wlot pow. masz zatkany i nie dmucha...
A powiedz czy dmucha mocno wiatrem? bo moze wlot pow. masz zatkany i nie dmucha...
dmuchało słabo ale wywaliłem filtr pyłkowy i teraz dmucha super a co do klapki to odłaczyłem linke i ręcznie otworzyłem klapke przy samej nagrzewnicy wynik: bez zmian!
[ Dodano: 06 Lis 2007 21:44 ]
witam ponownie dzisiaj zabrałem się za wymiane nagrzewnicy efekt pirunującą po wymianie od razu po odpaleniu robi się ciepło chwilka i w aucie jest gorąco
WIELKIE THX WSZYSTKIM KTÓRZY MI POMOGLI!!!!!
[ Dodano: 06 Lis 2007 21:44 ]
witam ponownie dzisiaj zabrałem się za wymiane nagrzewnicy efekt pirunującą po wymianie od razu po odpaleniu robi się ciepło chwilka i w aucie jest gorąco
WIELKIE THX WSZYSTKIM KTÓRZY MI POMOGLI!!!!!
- szczurus_89
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam! Przeczytałem wszystkie Wasze porady dotyczące ogrzewania. A ja mam mianowicie taki problem: mam Golfika II 1.8 GT+LPG. Wskazówka temp dochodzi mi max do pierwszej kreski i wcale nie dmucha ciepłym powietrzem,a co śmieszniejsze jak silnik ledwo ledwo sie zagrzeje to jakieś tam lekko ciepłe powietrze leci. Tydzień temu wymieniłem termostat właściwy (ten od spodu) i nie pomogło, następnego dnia odpowietrzyłem układ i też nic. Teraz jestem w kropce... Nie wiem czy przepłukać to wszystko czy po prostu wy****lić ten termostat nagrzewnicy i wstawić w jego miejsce kawałek rurki... Pomóżcie bo już zamarzam:(
[ Dodano: 10 Lis 2007 00:10 ]
Yhy jeszcze zapomniałem o jednej rzeczy. Mam uszkodzony czujnik temp od wody. Na Liczniku lubi mi czasem migać co jakiś czas kontrolka (ta od temp wody) może to ma też jakiś związek z tym ogrzewaniem??
[ Dodano: 10 Lis 2007 00:10 ]
Yhy jeszcze zapomniałem o jednej rzeczy. Mam uszkodzony czujnik temp od wody. Na Liczniku lubi mi czasem migać co jakiś czas kontrolka (ta od temp wody) może to ma też jakiś związek z tym ogrzewaniem??
MOJ "SZTRUCEL"
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1689134#1689134
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1689134#1689134
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pytanko do tego tekstuszczurus_89 pisze:czy po prostu wy****lić ten termostat nagrzewnicy i wstawić w jego miejsce kawałek rurki...
Gdzie to jest taki termostat (czy jakieś przewężenia-czy redukcje w przepływie wody do nagrzewnicy) i jak je usunąć?
Czytałem gdzieś chyba o tym ale nie mogę znaleźć teraz
Mógłby ktoś mnie naprowadzić?
- szczurus_89
- Nowicjusz
- Kontakt:
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: