G60 dużo pali proszę o poradę

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Gitek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

G60 dużo pali proszę o poradę

Post autor: Gitek » pt lis 09, 2007 23:53

Witam wszystkich

problemem w moim g60 jest to że dużo pali (100pln=100km) a wiem ze tak nie ma byc bo jeszcze niedawno na wakacjach jak leciałem w traske to wychodziło mi 7-8 litrów na sto powiedzcie mi co może być przyczyną ???

dodam tylko co już było wymienione

sonda ntk z wtyczką

kata;lizator nowy bosal

zcujnik spalania tukowego bosch

czujnik temp niebieski eps

wiele razy byłen na analizatorze spalin i niby wszystko oki jednak dużo pali na co stawiacie

czekam na jakieś fajne pomysły

pozdrowinka

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » sob lis 10, 2007 01:03

G60 mozna chyba podpiac pod VAG i to bedzie najlepszym rozwiazaniem na poczatek, moze ktorys z elementow ktore wymieniales (np. lambda) sa uszkodzone i dlatego samochod ci duzo palic zaczac,
ps. nie kopci albo jakies inne objawy moze pozatym.

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » sob lis 10, 2007 01:41

Wymień filtr paliwa i powietrza ale ja po wymianie robie 900 km jk jade oszczednie .

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Gitek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Gitek » sob lis 10, 2007 08:18

możliwości podpięcia pod vag nie ma g60-tka nie lączy się z żadnym kompem nawet w serwisie. Sprawność sondy lambda jest idealna reguluje książkowo. Czasami aut przydymia na czarno taka nie spaloną mieszanką.

co do filtra powietrza i paliwa mają zrbione ok 5000 tyś km ale sądze ze miały by aż taki wpływ

mojepodejżenie pada na czymik temperatury w dolocie z pontencjometrem tylko czy jest jakaśmożliwość zbadania tego czujnika

pozdrawiam

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » sob lis 10, 2007 09:39

Gitek pisze:możliwości podpięcia pod vag nie ma g60-tka nie lączy się z żadnym kompem nawet w serwisie. Sprawność sondy lambda jest idealna reguluje książkowo. Czasami aut przydymia na czarno taka nie spaloną mieszanką.
pozdrawiam
Jesli przykopci na czarno znaczy albo za bogata mieszanka (i tutaj trzeba sprawdzic regulator cisnienia paliwa o ile wszystkie powyzsze elementy sa sprawne) albo kompresor powoli konczy swoj zywot. Sprawdz ile laduje kompresor i bedziesz wiedziec od czego zaczac.

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

Awatar użytkownika
barteKKK03
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: barteKKK03 » sob lis 10, 2007 09:47

A auto jest zamulone i wyraźnie brak mocy?
Ja tak miałem i okazało się że odłączył się taki wężyk chyba od podciśnienia kompresora między przepustnicą, a grodzią.

adam_franciszek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: adam_franciszek » sob lis 10, 2007 09:55

Piszesz:
co do filtra powietrza i paliwa mają zrbione ok 5000 tyś km ale sądze ze miały by aż taki wpływ

Chlopie filt powietrza po 5 tys. moze byc tak zarabany, ze silnik nie ma czym "oddychac"...

Zmien jak ci ktos radzil filtr powietrza i filtr benzynki i zobaczysz, jak sie moc zmieni... o spalaniu nie wspomne. Przeciez to prawie "O" roboty i koszty tez...

Czolem!

Wszystko jest trudne nim stanie się proste.

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » sob lis 10, 2007 10:22

a jakie trasy dziennie pokonujesz? czy przypadkiem do pracy i z powrotem masz ok 5km? Jesli tak to spalanie moze byc ok bo jezdzisz przez caly czas na ssaniu. Moj golf latem pali w miescie 9.5l gazu a teraz zima ok 12-13l, oczywiscie jezdze do pracy i z powrotem odcinki 5km przez miasto. W trasie schodze do 8l przy spokojnej jezdzie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”