wymiana czujnika halla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana czujnika halla
mam w aucie uwalony czujnika halla, kupilem juz nowy i mam pytanie: da sie go wymienic samemu czy trzeba powierzyc to zadanie mechaniorowi? Trzeba przy tym rozbierac aparat zaplonowy?
Re: wymiana czujnika halla
aparat musisz rozebrac tylko zaznacz sobie jak byl zamontowany do silnika bo kat zaplonu zmienisz odkrecasz srube mocowania jest pod aparatem i wyciagasz go oczywiscie bez kopulki
Ostatnio zmieniony sob lis 10, 2007 14:06 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: wymiana czujnika halla
a jaki objaw jest zachowania auta ja czujnik uwalony ?Scarab pisze:mam w aucie uwalony czujnika halla, kupilem juz nowy i mam pytanie: da sie go wymienic samemu czy trzeba powierzyc to zadanie mechaniorowi? Trzeba przy tym rozbierac aparat zaplonowy?
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie tylkoaparat musisz rozebrac tylko zaznacz sobie jak byl zamontowany do silnika bo kat zaplonu zmienisz odkrecasz srube mocowania jest pod aparatem i wyciagasz go oczywiscie bez kopulki
Zaznacz sobie jeszcze położenie wałka(palca) w aparacie bo nie wte tryby trafisz a wtedy znak na obudowie na nic ci sie nie przyda
A i silnikiem nie obróć przypadkiem
gasnie w czasie jazdy, odpala po chwili jak troche wystygnie lub jak spryskam halla zamrazaczem no i vagina wykazala blad...a jaki objaw jest zachowania auta ja czujnik uwalony ?
[ Dodano: Czw Lis 15, 2007 18:40 ]
dzisiaj w koncu wzialem sie za naprawe, wyjalam aparat zaplonowy ale nie wiem do konca jak go rozebrac zeby wyjac czujnik. Dobrze mysle ze trzeba wybic ta "rurke"?
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jakie miałeś objawy? Ja chyba też mam uwalonego Halla. U mnie efekty są takie jakby mi motor pracował na 3 lub 2 garnuszki, czasem całkiem traci prąd i jest takie bardzo nieprzyjemne walnięcie (całkowity zanik iskry). A innym razem chodzi normalnie. Co do tej rurki to trzeba ją wybić ale dlikatnie bo można uszkodzić kółko jest z plastiku lub ebonitu.