szyba tylna nie grzeje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
szyba tylna nie grzeje
Witam
Mam golf IV szyba tylna mi nie grzeje.Gdy włącze szybe to nagrzewaja sie te paski co sa na szybie ale cała szyba niechce sie odmrozic.Co to moze byc czy moze to bys wina wlacznika czy co ? Pomozcie
Mam golf IV szyba tylna mi nie grzeje.Gdy włącze szybe to nagrzewaja sie te paski co sa na szybie ale cała szyba niechce sie odmrozic.Co to moze byc czy moze to bys wina wlacznika czy co ? Pomozcie
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Sprawdź czy wszystkie paski grzeją , nie są poprzerywane a i styki na konekorkach też wyczyść aby był czysty styk to kabel który jest zakończony płasłaską wtyczką na końcu pasków
Wszystjie paski muszą grzać wzrokowo o widać zwłaszcza na zaparowanej szybie!!
Weźm lupe i skontroluj wszyskie paski na całej długości czy nie ma ubyków w ciągłości ,wyrw i innych uszkodzeń
Styk tam gdzie kabel jest zapięty musi być czysty i mocno siedzieś tak aby nie był luźny
I dodatkowo czy jest dodra masa
Sprawdź czy kabel nie jest uszkodzony w rurce łącznikowej pomiędzy klapą a dachem
Wszystjie paski muszą grzać wzrokowo o widać zwłaszcza na zaparowanej szybie!!
Weźm lupe i skontroluj wszyskie paski na całej długości czy nie ma ubyków w ciągłości ,wyrw i innych uszkodzeń
Styk tam gdzie kabel jest zapięty musi być czysty i mocno siedzieś tak aby nie był luźny
I dodatkowo czy jest dodra masa
Sprawdź czy kabel nie jest uszkodzony w rurce łącznikowej pomiędzy klapą a dachem
Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 18:20 przez pszczyna, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
trucker2007, nawet jak na dluzej zostawisz ogrzewanie wlaczone to nie odmrozi miedzy paskami? Jesli wszystkie grzeja to po czasie cala szyba powinna sie odmrozic. Ja mialem jeden przerwany i pewnego fragmentu szyby mi nie odmrazalo - naprawa kosztowala mnie 5zl
Ale skoro mowisz ze wszystkie grzeja to powinna sie odmrozic po kilku minutach.
Ale skoro mowisz ze wszystkie grzeja to powinna sie odmrozic po kilku minutach.
-
- Nowicjusz