Mój 1Z po chipie i 216 (wykresy)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
Mój 1Z po chipie i 216 (wykresy)
Prezentuje swojego TDI z silnikiem 1Z po wirusie i wtryskach 216
Jak widać na wykresie przy wyższych obrotach linia nie jest już taka równa, a wynikiem tego jest brudny nastawnik
Tak to wyglądało w serii
Efekt samego wirusa, oprócz tego, iż nastawnik jest zanieczyszczony doszły kończące się wtryski.
Sofcik zrobiony jest bezdymnie, spalanie się nie zmieniło, jednak mocy dużo przybyło
Jak widać na wykresie przy wyższych obrotach linia nie jest już taka równa, a wynikiem tego jest brudny nastawnik
Tak to wyglądało w serii
Efekt samego wirusa, oprócz tego, iż nastawnik jest zanieczyszczony doszły kończące się wtryski.
Sofcik zrobiony jest bezdymnie, spalanie się nie zmieniło, jednak mocy dużo przybyło
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
Pięknie.
Ile pompuje turbinka na tym sofcie?
Seryjny AFN + 216-ki + lekki program by g-lab= 312 Nm i 145 KM
Nowy właściciel golfa GT TDI memberlist.php?mode=viewprofile&u=89406
Nowy właściciel golfa GT TDI memberlist.php?mode=viewprofile&u=89406
Spoko wynikjanek822 pisze:Prezentuje swojego TDI z silnikiem 1Z po wirusie i wtryskach 216
Widze , że tam grzebał chyba mirass więc jest bezdymnie i bezpiecznie , podejzewam że pompuje teraz w okolicy 1,00-1,05barGrześko pisze:Pięknie.
[ Dodano: Wto Lis 13, 2007 22:12 ]
janek822, jesteś ze Śląska, a jeździłes aż do Wrocławia robić auto ???
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
kolega Mirass z Obornik śląskich, na wykresach masz kontakt, polecam i serdecznie pozdrawiamyoobi pisze:Gdzie robiłeś :>. Pytam bo też się zastanawiam nad takim setupkiem
nawet do 1,2 ale turbinke mam w dobrym stanie (na razie)homsky pisze:podejzewam że pompuje teraz w okolicy 1,00-1,05bar
tak wyszło i nie żałujehomsky pisze:janek822, jesteś ze Śląska, a jeździłes aż do Wrocławia robić auto ???
[ Dodano: 13 Lis 2007 23:16 ]
Grześko, pochwal sie swoim wynikiem, jestem ciekaw
NO i gut , widze Mirek ma coraz więcej klientów i to nie tylko z najbliższego regionujanek822 pisze:homsky napisał/a:
janek822, jesteś ze Śląska, a jeździłes aż do Wrocławia robić auto ???
tak wyszło i nie żałuje
Ostatnio zmieniony śr lis 14, 2007 00:33 przez homsky, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
Nie bardzo jest czym bo wtryski nie wyrabiają.
Na razie jest 128KM i 299Nm.
Przy wtryskach 216 140KM by pewnie pękło lajtowo.
Na razie jest 128KM i 299Nm.
Przy wtryskach 216 140KM by pewnie pękło lajtowo.
Ostatnio zmieniony śr lis 14, 2007 20:44 przez Grześko, łącznie zmieniany 1 raz.
bezdymnie to jakieś słowo klucz ?janek822 pisze: Sofcik zrobiony jest bezdymnie, spalanie się nie zmieniło, jednak mocy dużo przybyło
poza tym bardzo fajny wynik ! jak widać i do seryjnego jedenzeta można pakowac 216-tki..choć podejrzewam że mają duży zapas i taki sam wynik mógłby być na wtryskach ze 110-tki
teraz tylko turbina AWX i peknie 140 kucy
ps. no i skala na wykresie juz jest ładnie dopasowana
GratkiGrześko pisze:Przy wtryskach 216 140KM by pewnie pękło lajtowo.
na pewno, przekonał się o tym kolega mekto, który po założeniu 216-tek przygarną coś koło 30 koników do stadniny
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
jak dla mnie rewelka, w sumie przybyło ok 35koni, nie ma nagłego skoku mocy i dla tego nie pali gum lecz i tak trzeba korygować gazem bo bardzo łatwo spalić laćki jednak przy gumach 205 fajnie sie rusza. co do przyśpieszenia nie mam jak zmierzyć poza tym licznik cos mi przekłamuje ale jest chyba w granicach 10s.bebus pisze:Powiedz mi, jak wrażenia z jazdy, o ile poprawiły się osiągi?
na pewno wiesz o co chodzi, moc jest, dymi nie ma, ale da sie więcej mocy uzyskać jednak mały batory by byłcowboy pisze:bezdymnie to jakieś słowo klucz ?
może w przyszłym rokucowboy pisze:teraz tylko turbina AWX i peknie 140 kucy
na moichbebus pisze:216-stki wsadzałeś do wtrysków z 1Z czy miałeś innego dawce z wyższym ciśnieniem początkowym
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bezdymnie i bez overboostów sprężarki...dym=temperatura=wysokie EGT= [*]cowboy pisze:bezdymnie to jakieś słowo klucz ?janek822 pisze: Sofcik zrobiony jest bezdymnie, spalanie się nie zmieniło, jednak mocy dużo przybyło
poza tym bardzo fajny wynik ! jak widać i do seryjnego jedenzeta można pakowac 216-tki..choć podejrzewam że mają duży zapas i taki sam wynik mógłby być na wtryskach ze 110-tki
teraz tylko turbina AWX i peknie 140 kucy
ps. no i skala na wykresie juz jest ładnie dopasowana
GratkiGrześko pisze:Przy wtryskach 216 140KM by pewnie pękło lajtowo.
na pewno, przekonał się o tym kolega mekto, który po założeniu 216-tek przygarną coś koło 30 koników do stadniny
wtryski mają duuuzy zapas i na 110tkach w tym wypadku wyszłoby podobnie ale trzeba by podlać więcej paliwka
www.vagtune.pl tel. 502730289
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt: