halogeny - montaz, potrzebny przekaznik?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
halogeny - montaz, potrzebny przekaznik?
witam
jak to jest z tymi halogenami...? Chcialem sobie zamontowac i wiem ze podobno jest gotowa wtyczka gdzies w okolicach korka chlodnicy...
Teraz czy jak dokupie (zmienie) cala ta konsole do wlaczania to musze montowac jakis przekaznik?
I wogole jak dzialaja te przeciwmglowe, czy razem czy moge je wlaczac osobno....
jak to jest z tymi halogenami...? Chcialem sobie zamontowac i wiem ze podobno jest gotowa wtyczka gdzies w okolicach korka chlodnicy...
Teraz czy jak dokupie (zmienie) cala ta konsole do wlaczania to musze montowac jakis przekaznik?
I wogole jak dzialaja te przeciwmglowe, czy razem czy moge je wlaczac osobno....
Nie ma tego dobrego, co by na zle nie wyszlo...
Pan instruktor nauki jazdy :bigok:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
tu masz pokrewny temat z MKIV poczytaj moze cos wywnioskujesz..
Ja montowalem i przekaznik byl potrzebny po to by za duze natezenie nie szlo prosto do wylacznika..
tu masz pokrewny temat z MKIV poczytaj moze cos wywnioskujesz..
Ja montowalem i przekaznik byl potrzebny po to by za duze natezenie nie szlo prosto do wylacznika..
- Paweł Marek
- V.I.P.
da sie osobno jeśli kupisz włącznik z opcją halogenów albo przerobisz ten co masz. Szczegółowe porady na temat montażu halogenów oraz przeróbki włącznika w trójce znajdziesz w dziale FAQ.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Hella w swoich kitowych zestawach (kompletna wiązka + halogeny + włącznik (nie ori)) (dostałem taki w prezencie) dorzuca też zwykły przekaźnik, który należy wsadzić w miejsce blaszki w skrzynce. Fotki nie dam, bo instrukcje mam w domu. W teorii powinno sie dołożyć przekaźnik, ale w praktyce działa bez niego...
Były: MK3 1.8 AAM, MK3 2.0 16V ABF, Omega B FL 2.2
Jest: Octavia 1 1.8T
Jest: Octavia 1 1.8T
sluchajcie, a co powiecie na te halogeny...? firma taka jakas dziwna tylko...
http://www.allegro.pl/item271892062_vw_ ... sylka.html
p.s. mam teraz taka zaslepke w miejscu halogenow. da sie to jakos zrobic zeby ten "srodek" zaslepki zostal a migacz i halogen wkrecic ?
[ Dodano: 21 Lis 2007 12:03 ]
http://www.allegro.pl/item271892062_vw_ ... sylka.html
p.s. mam teraz taka zaslepke w miejscu halogenow. da sie to jakos zrobic zeby ten "srodek" zaslepki zostal a migacz i halogen wkrecic ?
[ Dodano: 21 Lis 2007 12:03 ]
o to mi wlasnie chodzilo...bolek78 pisze:jesli masz oryginalny przelacznik to jezeli go wyciagniesz raz to sa halogeny a na dwa przeciwmgielne z tylu
- Lukasz_mk2
- Forum Master
niestety nie zaślepkę bedziesz musiał sprawić sobie nową a co do halogenów z aukcji generalnie co tanie to drogie, ale z komentarzy wynika że może coś to jest warteolek256 pisze:mam teraz taka zaslepke w miejscu halogenow. da sie to jakos zrobic zeby ten "srodek" zaslepki zostal a migacz i halogen wkrecic
Marcin GTI chyba mnie wyprzedził z odpowiedzią
Ostatnio zmieniony śr lis 21, 2007 13:14 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli te halogeny z aukcji co podalem sa nic nie warte? co to znaczy ze paruja?
Lukasz_mk2, widze ze te Twoje halogeny sa takie same jak na allegro koplet za 209zl. powiedz mi jak sie sprawuja? jest tam jakies zabezpieczenie przed kradzieza?
aha i czy ta oslona jest szklana czy plastikowa?
Lukasz_mk2, widze ze te Twoje halogeny sa takie same jak na allegro koplet za 209zl. powiedz mi jak sie sprawuja? jest tam jakies zabezpieczenie przed kradzieza?
aha i czy ta oslona jest szklana czy plastikowa?
Kup Hella używki za 160zł za 2 szt wytargasz - nic nie paruje - świecą tak, że nie oślepiają - mozesz śmigać na nich i nie będą Ci mrugać długimi. Załóż KONIECZNIE przekaźniki bo:olek256 pisze:czyli te halogeny z aukcji co podalem sa nic nie warte?
- inaczej stopi CI się włącznik po długim używaniu halogenów
- będą świecić jaśniej.
Jak masz alarm kup 2 krańcówki i włóż pod zaślepki - ja tak mam.
Żarówki kupuj tylko OSRAM NIGHT BREAKER - żadne xenonowe g...wno litech czy filipy.
Pozdro!