nierówne niskie obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nierówne niskie obroty
Mój Golf 3 TD AAZ ma nierówne niskie obroty, ale tylko jak temperatura jest poniżej ok 80 C i nie ma wyciagnietego ssania. Wygląda to tak, że obroty sa na poziomie 950-100 obrotó i co kilka sekunt delikatnie pyknie i puści ciemniejszy obłoczek , tak jak by na jednym cylindrze nie spalił! Silnik jest w swietnym stanie, pali na dotyk, nie bierze wcale oleju i ma i ma sporo mocy! Co może byc przyczyna takich objawów-osoniscie podejrzewam jeden z wtrysków, ale może ktos juz to przerabiał?
Na początku miałem to samo taka delikatną czkawkę z silnika .
Teraz jak jest trochę zimniej to rzuca silnikiem po całym garażu tak przez 10s a potem norma. Obroty też falowały 900-950 czasem 1000.
Mechanik rozkłada ręce bo podobno wszystko sprawdził i działa ale ja mam automatyczne ssanie i podobno czujnik ssania może mieć winne.
Jak czegoś się dzisiaj dowiem to dam znać bo zaraz jadę odebrać go bo mechanik zwątpił ;(
mój post : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=135650
Teraz jak jest trochę zimniej to rzuca silnikiem po całym garażu tak przez 10s a potem norma. Obroty też falowały 900-950 czasem 1000.
Mechanik rozkłada ręce bo podobno wszystko sprawdził i działa ale ja mam automatyczne ssanie i podobno czujnik ssania może mieć winne.
Jak czegoś się dzisiaj dowiem to dam znać bo zaraz jadę odebrać go bo mechanik zwątpił ;(
mój post : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=135650
A jak obroty spadają z 950 na 700-800 po konkretnym bucie a po 10minutach normalnej jazdy wracają do normy to co to może być. Dodam że kopci na czarno ponad 3000obr. niżej nie kopci Zapala od strzala ciepły/zimny. Turbo po regeneracji, pompa po uszczelnieniu, rozrząd po wymianie i wszystkie filtry, tankowany na shellu. Pompa z automatycznym przyspieszczaczem, silik aaz z końca 94r