Czy popsułem wskaźnik temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy popsułem wskaźnik temperatury
Witam
Zmieniałem czujnik temp i swiec zar i kupiłem nie taki załozyłem i wskazówka poszła na max do konca i opadła po czym juz sie nie podnosiła razem z nia swieciła kontrolka od temp
Poszłem do sklepu wymieniłem czujnik lecz juz wskaxnik nie działa na zadnym ani nowym ani starym a działał co sie stało spalił sie
A jeszcze jedno mm golfa 1,9 TD 92 r i nie ma obrotomierza zegary były zmieniane i czy mozna załozyc z obroto mierzem gdzie jest czujnik przedkosci obr bo go nigdzie nie widze
pozdr
Zmieniałem czujnik temp i swiec zar i kupiłem nie taki załozyłem i wskazówka poszła na max do konca i opadła po czym juz sie nie podnosiła razem z nia swieciła kontrolka od temp
Poszłem do sklepu wymieniłem czujnik lecz juz wskaxnik nie działa na zadnym ani nowym ani starym a działał co sie stało spalił sie
A jeszcze jedno mm golfa 1,9 TD 92 r i nie ma obrotomierza zegary były zmieniane i czy mozna załozyc z obroto mierzem gdzie jest czujnik przedkosci obr bo go nigdzie nie widze
pozdr
Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 22:26 przez V12, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
nie powinno być problemuV12 pisze:A jeszcze jedno mm golfa 1,9 TD 92 r i nie ma obrotomierza zegary były zmieniane i czy mozna załozyc z obroto mierzem
niektórzy wymieniają zegary w benzyniakach, bo mieli zegarek, a chcą mieć obrotomierz - nie ma z tym problemów, należy zachować tylko parametry zegarów (zakres prędkości powinien być ten sam).
VW powinien mieć w standardzie pin obrotów we wtyczce zegarów.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
na pewno jest, ale to pytanie chyba do działu TDI TD diesel - pomógłbym, ale mam benzyniakaV12 pisze:ale musi byc jakiś czujnik do obrotów a ja go tam nie widze???
Ostatnio zmieniony czw lis 22, 2007 22:07 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
kontrolę wskażnika temp. przeprowadzisz za pomocą 9 V bateri, musisz go wymontować i podłączyć do bateri tak jak na foto, wskazówka powinna sie przesunąć w prawo, jeżeli tak sie nie stanie to wskaźnik uszkodzonyV12 pisze:wskazówka poszła na max do konca i opadła po czym juz sie nie podnosiła razem z nia swieciła kontrolka od temp
...
Niewiem jak w Golfach, ale u mnie w Passacie (B3) po uszkodzeniu czujnika wskazówka poszła ma maxa i... TU i TU rozwiązanie problemu (choć oczywiście w Twoim przypadku może być inaczej)
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2007 14:52 przez Amanda, łącznie zmieniany 1 raz.
był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG