Objawy uszkodzenia m.in sondy lambda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Objawy uszkodzenia m.in sondy lambda
Witam!
Jakie są objawy uszkodzenia rury od katalizatora, pierwszej rury za kolektorem wydechowym oraz sondy lambda? Kolejne pytanie: gdy wyhamuje autem, zredukuje do dwójki, puszcze hamulec auto gwałtownie rwie do przodu. Dlaczego?
Jakie są objawy uszkodzenia rury od katalizatora, pierwszej rury za kolektorem wydechowym oraz sondy lambda? Kolejne pytanie: gdy wyhamuje autem, zredukuje do dwójki, puszcze hamulec auto gwałtownie rwie do przodu. Dlaczego?
pozdrawiam,
menteith
menteith
menteith pisze:sondy lambda
W TDI?
Chyba by strasznie głośno chodził jakby była dziura w rurze.menteith pisze:Jakie są objawy uszkodzenia rury od katalizatora, pierwszej rury za kolektorem wydechowym
Jeśli schodzisz -poniżej wolnych obrotów to tak będzie a jeśli obroty są większe niż 1000 a mimo to ciągnie do przodu to trzebaby się podpiąć pod Vaga. Może puszczony pedał gazu wcale nie wskazuje 0 dla ECU.menteith pisze:gdy wyhamuje autem, zredukuje do dwójki, puszcze hamulec auto gwałtownie rwie do przodu.
Seryjny AFN + 216-ki + lekki program by g-lab= 312 Nm i 145 KM
Nowy właściciel golfa GT TDI memberlist.php?mode=viewprofile&u=89406
A co mam mierzyc w VAGu? (dopiero co go zamowilem)Grześko pisze:Jeśli schodzisz -poniżej wolnych obrotów to tak będzie a jeśli obroty są większe niż 1000 a mimo to ciągnie do przodu to trzebaby się podpiąć pod Vaga. Może puszczony pedał gazu wcale nie wskazuje 0 dla ECU.
Jakie są objawy uszkodzenia rury od katalizatora?
P.S Auto bardzo dużo pali - ok. 5.2l a jeżdżę głównie na trasie.
Ostatnio zmieniony wt lis 13, 2007 22:26 przez menteith, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
menteith
menteith
W bloku 010 w pozycji 4, albo w bloku 002 w pozycji 2 masz pozycję pedału gazu w zależności od naciśnięcia. Nie naciskasz powinno być 0 naciskasz do spodu powinno być 100. Może nie wskazuje 0 i dlatego próbuje trochę wyrwać do przodu, albo tak jak napisałem wcześniej.
Według mnie to nie jest bardzo dużo, ale mój tak średnio pali 4,6-4,7 przy jeździe tak 80% trasa około 20 km a 20% miasto.menteith pisze:P.S Auto bardzo dużo pali - ok. 5.2l a jeżdżę głównie na trasie.
Napisałem wyżej plus może jeszcze drgania gdyby ten elastyczny łącznik (plecionka) była stwardniała.menteith pisze:Jakie są objawy uszkodzenia rury od katalizatora?
Seryjny AFN + 216-ki + lekki program by g-lab= 312 Nm i 145 KM
Diagnozowałem auto VAGiem, który wskazał na kod usterki nr 777 - czyli coś nie tak jest z czujnikiem pedału przyspieszenia bądź z przepustnicą (ten kod odpowiada chyba za te 2 usterki). W jaki sposób usunąć tę usterkę? Co muszę sprawdzić w samochodzie?
P.S. Używam programu VAG-COM 3.11 i 4.09 oraz tego http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=77 interfejsu i mogę diagnozować tylko silnik i ABS, program z innymi modułami nie chce się łączyć. Dlaczego? Czy to normalne?
P.S. Używam programu VAG-COM 3.11 i 4.09 oraz tego http://viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=77 interfejsu i mogę diagnozować tylko silnik i ABS, program z innymi modułami nie chce się łączyć. Dlaczego? Czy to normalne?
pozdrawiam,
menteith
menteith
albo wymienic, albo spróbowac przeczyścić czujnik połozenia pedału przyspieszeniamenteith pisze:W jaki sposób usunąć tę usterkę? Co muszę sprawdzić w samochodzie?
a z czym jeszcze chcesz sie łączyc?menteith pisze:mogę diagnozować tylko silnik i ABS, program z innymi modułami nie chce się łączyć. Dlaczego?
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB