Termostat
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Termostat
Auto to golf III 1.6 1993rok,
Podczas normalnej jazdy wskazowka pokazuje mi caly czas temp. 70 stopni, a powinno byuc chyba 90, no i obroty czasrem nie chca spadac, ale jak sie rozgrzeje na biegu jalowym na postoju do 90 to wszystko gra.
Ale czy podczas jazdy nie powinno pokazywac temperatury 90stopni?
Jesczez ma nastepujacy problem, wydaje mi sie ze za duzo pali okolo 12/100, wczoraj po 6godzinnym postoju w nocy nie chcial zapalic , zalalo go, sciagnolem wezyk od paliwa przedmuchalo go zalozylem i jechal normalnie, dzis rano zapalil bez problemy, czy te 2 rzeczy maja ze soba cos wspolnego, prosze o pomoc, co to moze byc?
Podczas normalnej jazdy wskazowka pokazuje mi caly czas temp. 70 stopni, a powinno byuc chyba 90, no i obroty czasrem nie chca spadac, ale jak sie rozgrzeje na biegu jalowym na postoju do 90 to wszystko gra.
Ale czy podczas jazdy nie powinno pokazywac temperatury 90stopni?
Jesczez ma nastepujacy problem, wydaje mi sie ze za duzo pali okolo 12/100, wczoraj po 6godzinnym postoju w nocy nie chcial zapalic , zalalo go, sciagnolem wezyk od paliwa przedmuchalo go zalozylem i jechal normalnie, dzis rano zapalil bez problemy, czy te 2 rzeczy maja ze soba cos wspolnego, prosze o pomoc, co to moze byc?
Ostatnio zmieniony ndz lis 25, 2007 13:04 przez mateusz18, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Powinno być cały czas ok 90. Wskazówka ma być w pionie.mateusz18 pisze:Ale czy podczas jazdy nie powinno pokazywac temperatury 90stopni?
Na zimnym silniku ma wzbogaconą mieszankę- normalka że będzie palić nieco więcej jak temp nie będzie przekraczała 70 stopni.mateusz18 pisze:wydaje mi sie ze za duzo pali okolo 12/100
zalanie silnika przy odpalaniu na zimnym raczej nie jest powiązane z termostatem. Wymień termostat, kup Wahlera.mateusz18 pisze:zalalo go, sciagnolem wezyk od paliwa przedmuchalo go zalozylem i jechal normalnie
Pozdrawiam.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miałem bardzo podobne objawy temp 70st, czasem nie chciał zapalać, obroty też nie chciały spadać. Winnym nie okazał się termostat, ale czujnik temperatury. Najlepiej jakbyś podjechał na kompa, albo prostym sposobem jak nie będzie chciał zapalić, albo nie będą chciały spaść obrty to odłącz kostkę z czujnika temp.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Oceń mojego Golfa:
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64620&postdays=0&postorder=asc&start=15
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64620&postdays=0&postorder=asc&start=15
Termostat jest w chlodnicy, czy w tym plastikowym co jest do glowicy przykrecone co sie weze schodza od chlodzenia?
A wiec gdzie jest termostat a gdzie czujnik cieczy?
A wiec gdzie jest termostat a gdzie czujnik cieczy?
Ostatnio zmieniony ndz lis 25, 2007 14:00 przez mateusz18, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzaś
- Użytkownik
- Kontakt:
odp.
Wymien termostat i bedzie wszystko ok. A co do obrotów to czujnik temperatury wody jest tez odpowiedzialny za obroty na biegu jałowym.
Czyli normalka że niska temp. wody to wyzsze obroty,a wysoka temp. to obroty nizsze.
proponuje termostat wahlera.
Czyli normalka że niska temp. wody to wyzsze obroty,a wysoka temp. to obroty nizsze.
proponuje termostat wahlera.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer