Czy do obnizenia -40 wystarczy zmiana samych sprezyn?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czy do obnizenia -40 wystarczy zmiana samych sprezyn?
Witam!
Jak w temacie. Mam pytanie czy gdy chce obnizyc auto ( -40 max, glownie chodzi o to by bylo twardsze ale i troszke nizsze ) to czy moge zostawic seryjne amortyzatory? Gdyz takie cos wyczytalem na stronce vwgolf.pl. Jesli tak to jakie uzywki lub konkretne modele z Allegro byscie polecili?
Pozdrawiam!
Jak w temacie. Mam pytanie czy gdy chce obnizyc auto ( -40 max, glownie chodzi o to by bylo twardsze ale i troszke nizsze ) to czy moge zostawic seryjne amortyzatory? Gdyz takie cos wyczytalem na stronce vwgolf.pl. Jesli tak to jakie uzywki lub konkretne modele z Allegro byscie polecili?
Pozdrawiam!
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Gashkas pisze:Jesli nie bede to wielkie nierownosci to nie ma problemu ...
A co jesli chcialbym tylko go utwardzic jakos? Bo seryjne sprezyny wygladaja na ... zuzyte ... ;]
Moze to nie wina sprężyn a amortyzatorów? w jakim sensie sprężyny masz zużyte, pękły czy coś innego!
Do utwardzenia seryjnego zawieszenia proponował bym założyć amorki olejowo gazowe jakiejś dobrej firmy i powinno starczyć
Gashkas bez problemu możesz montować springi -40 na seryjne zawieszenie (więcej już nie), ja założyłem i wszystko jest ok, jest tylko delikatnie sztywniejszy ale to dlatego że sprężyny są progresywne, aha po wymienia musisz jechać na geometrię zawieszenia, ale musi to być zakład który ma nastawy na niższe zawiechy
...
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
raf1al
po prostu auto juz troche nizej na nich siedzi, jak mam pelne auto to jeszcze nizej ;]
mam z tylu plastikowe nadkola i z przoda i jak mam pelny woz to z tylu na niewielkich w sumie nierownosciach juz ociera ... amory to swoja droga jakies nie firmowe z tylu mam ale siedza w aucie ok roku dopiero.
misiek10111
i jak sie jezdzi takim autem w stosunku do serii? bo czytalem gdzies o mk2 ze na seryjnym calkiem zawieszeniu lubi ladnie plywac na zakretach ...
po prostu auto juz troche nizej na nich siedzi, jak mam pelne auto to jeszcze nizej ;]
mam z tylu plastikowe nadkola i z przoda i jak mam pelny woz to z tylu na niewielkich w sumie nierownosciach juz ociera ... amory to swoja droga jakies nie firmowe z tylu mam ale siedza w aucie ok roku dopiero.
misiek10111
i jak sie jezdzi takim autem w stosunku do serii? bo czytalem gdzies o mk2 ze na seryjnym calkiem zawieszeniu lubi ladnie plywac na zakretach ...
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
misiek10111 jakie masz sprezynki u siebie ( firma, kupiles nowki czy uzywki) ?
i o to mi chodzi by bylo lepiej na zakretach i ciut nizej jeszcze mam jedno pytanie - jak autko siedzi gdy masz komplet pasazerow ?
i o to mi chodzi by bylo lepiej na zakretach i ciut nizej jeszcze mam jedno pytanie - jak autko siedzi gdy masz komplet pasazerow ?
a tego nie sprawdzałemGashkas pisze:jak autko siedzi gdy masz komplet pasazerow ?
vogtland ( http://www.vogtland.com/ ) nowe kupiłem, cena 850 złGashkas pisze:jakie masz sprezynki u siebie
...
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
i jak sie sprawuja w passku?misiek10111 pisze:Gashkas jamex http://www.jamex.com/shop/index.asp takie mam w passacie
sa to moze te ktore sa dostepne na allegro (tam tylko pisze ze wzmacniane) ?