Wywala płyn chłodzący
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wywala płyn chłodzący
.....ubywa mi trochę płynu chłodzącego z max spada poniżej min ...... a jak przychodzi mi odkręcić korek w zbiorniczku (na zimnym oczywiście) to wywala mi jakby miał ciśnienie ..............z rury dymi na biało
przeczuwam najgorsze uszczelka pod głowicą jakie mogą być koszty wymiany jej
chyba ze mogło coś jeszcze nawalić
chyba ze mogło coś jeszcze nawalić
Ostatnio zmieniony pt lis 30, 2007 19:18 przez pawelo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
może być uszczelka, ale zawsze jest ale. W końcu ubytki mogą być z powodu wycieku w innym miejscu, a biały dym od niskich temperatu na zewnątrz. Chyba że to potężna chmura jak zasłona dymna to już niema wątpliwości
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
kolor oleju jest taki jaki powinien byc .......... na korku jest biała maż ale jest to spowodowane krotkimi trasamiwszystkie znaki na niebie na to wskazują sprawdz olej ( kolor )
potęznej nie mamoże być uszczelka, ale zawsze jest ale. W końcu ubytki mogą być z powodu wycieku w innym miejscu, a biały dym od niskich temperatu na zewnątrz. Chyba że to potężna chmura jak zasłona dymna to już niema wątpliwości
- Misiek_B
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Zobacz jeszcze korek może nie upuszcza ciśninia wtedy kiedy trzeba i jak juz jest bardzo duże to wtedy wywala cisninie z płynem przez te dziury w zbiorniczku połuż tam ręcznik kpapierowy i sprawdz czy nie bedzie mokry po jezdzie.
[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
oj wygląda mi to na uszczelkę pod głowicąpawelo pisze:z rury dymi na biało
pawelo przy dużej chmurze i odstawieniu auta na noc, na drugi dzień może być problemPaweł Marek pisze:Chyba że to potężna chmura jak zasłona dymna to już niema wątpliwości
z odpaleniem, na świecach stoi woda, a jak mróz to i zamarźnie, w razie jakbyś
nie mógł uruchomić to odkrecaj świece i zobacz czy masz na nich wodę
[ Dodano: Sob Gru 01, 2007 01:57 ]
przy wilgotnej pogodzie to nie ma co tak sprawdzać,Misiek_B pisze:ręcznik kpapierowy i sprawdz czy nie bedzie mokry po jezdzie.
a tym bardziej jak sie nie ma osłony pod silnikiem
[ Dodano: Sob Gru 01, 2007 01:59 ]
e tam przesadzasz ..., nawet jakby jeździł na wodzie to temp. -3st.C nie powinna narozrabiaćzoso8894 pisze:lub cos podobnego - pekniecie bloku itp
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
byłem u mechanika sprawdzał czy w zbiorniczku nie zbiera sie sie CO2 jakimiś testerem .......... niestety wyszło negatywnie powiedział ze uszczelka poszła na bank ale cena jaka mi powiedział za wymianę + planowanie głowicy to 550 zł ...... wydaje mi sie ze drogo ........ napiszcie gdzie można w okolicach Lublina zrobić to taniej ........ i u fachowca godnego polecenia ........
chyba dobre mechanior, bo ma taki tester !pawelo pisze:sprawdzał czy w zbiorniczku nie zbiera sie sie CO2 jakimiś testerem
nie każdy go ma, większość go nie posiada
czy drogo zobacz:pawelo pisze:cena jaka mi powiedział za wymianę + planowanie głowicy to 550 zł ...... wydaje mi sie ze drogo
- śruby od głowicy koszt ok 40-50zł
- dobra uszczelka ok 80-100zł
- uszczelka pod pokrywą zaworów ok 30-60zł
- planowanie głowicy 70-100zł
- nowy płyn chłodniczy ok.40-70zł
może nowy olej i filtr jeśli tam poszło, pewnie mechanik sprawdzi
no i reszta to jego robocizna czyli około połowa tej kasy
zapytaj co w tej cenie jest z materiałów a będziesz miał bardziej sprawę rozjaśnioną
Ostatnio zmieniony ndz gru 02, 2007 08:40 przez RobertP, łącznie zmieniany 1 raz.
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN