--------------------------------------------------------------------------------
Witam! Mam przy Golfie 4 problem z centralem a sprawa wygląda tak: początkowo nie działały szyby, lusterka i central. Diagnoza VAG wykazała brak komunikacji z modułem lewych drzwi. Po demontazu stwierdziłem brak modułu drzwi. Po zamontowaniu nowego działą szyby, lusterka ale central nie bardzo tzn. nie działa zamykanie z kluczyka, działa z przycisków na drzwiach ale tylko klapa i lewe drzwi, prawe żadnej reakcji. Diagnoza VAG pokazuje błędy 928 i 929 - błędy mechanizmów cetralnego zamka lewy i prawy. Rozebrałem zamek z lewych drzwi ale nic ciekawego tam nie znalazłem. Moduł komfortu jest o symbolu 1J0 959 799 J, prawy moduł jest 1J1 959 802 B do drzwi lewych zamontowałem moduł 1J1 959 801 C. Gdzie może tkwić problem? Dlaczego nie działa z kluczyka???
Nie działa central
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Mariusz Z.
- Nowicjusz
Zamontowałem sobie w moim poprzednim golfie centralny z alarmem.
Z kluczyka poprzez moduł alarmu otwierałem sobie drzwi. Przyszła zima przyszła wilgoć, szlak trafił centralny. Po otworzeniu drzwi okazało się że kable na złączeniach były zaśniedziałe i mokre, alarm po oddaniu do servisu okazał się nie do odratowania.
Może twój problem jest podobny.
Z kluczyka poprzez moduł alarmu otwierałem sobie drzwi. Przyszła zima przyszła wilgoć, szlak trafił centralny. Po otworzeniu drzwi okazało się że kable na złączeniach były zaśniedziałe i mokre, alarm po oddaniu do servisu okazał się nie do odratowania.
Może twój problem jest podobny.
Kasz k***a takie wysokie krawężniki budują !! :)
- Mariusz Z.
- Nowicjusz