Zginely hamulce, cos strzelilo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zginely hamulce, cos strzelilo
Nie mam w Golfie hamulców, tzn od jakiegoś czasu były bardzo słabe ale były. W tamtym tygodniu ojciec chciał podjechać do sklepu i po drodze zgubił hamulce. Wcisnął pedał i usłyszał że coś strzeliło i po hamulcach.
Co to może być ???? płyn hamulcowy jest. Proszę o pomoc !! bo musze to zdiagnozować sam bo nigdzie autem nie dojade.
Z gory thx
Co to może być ???? płyn hamulcowy jest. Proszę o pomoc !! bo musze to zdiagnozować sam bo nigdzie autem nie dojade.
Z gory thx
Ostatnio zmieniony sob gru 08, 2007 02:06 przez Pzwmichu, łącznie zmieniany 1 raz.
GOLF 1.8 RP 90r. full wypass.
- dj_bovorta
- Mały gagatek
- Kontakt:
- fireman998
- Mały gagatek
- Kontakt:
- dj_bovorta
- Mały gagatek
- Kontakt:
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Jeżeli zgubił to tarcze trą o cylinderkifireman998 pisze:Jeśli przy hamowaniu teraz słyszysz ze skrobocze metal o metal to mogły ci sie zetrzec klocki hamulcowe z okładziny...
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
mi się wydaje że mógł mieć zużytą tarczę i urwało ją... choć może to i klocki, ale chyba gdyby klocki tarły to by słabo bo słabo, ale hamował.grandilodz pisze:Jeżeli zgubił to tarcze trą o cylinderkifireman998 pisze:Jeśli przy hamowaniu teraz słyszysz ze skrobocze metal o metal to mogły ci sie zetrzec klocki hamulcowe z okładziny...
Pozdr.
[url=http://ilepali.info/pt.php?id=62][img]http://ilepali.info/foot.php?id=62[/img][/url]
- fireman998
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tarcze i klocki są w całości, o auto bardzo dbam i wszystko wymieniam na czas, także tarcze, klocki, bębny, cylinderki trzeba od razu wykluczyć. Dzisiaj już niestety nie amm czasu sprawdzić auta,a le jutro napisze co wynika z badań
[ Dodano: Pią Gru 07, 2007 3:59 pm ]
No i po kłopocie, dwie godzinki z kumplem w garażu i auto odzyskało hamulce. Okazało się, że przetarł się przewód hamulcowy w przednim prawym kole. Z powodu poźniej godziny naprawy nie miałem już gdzie kupić tego przewodu i wykręciliśmy podobny ze starego Volvo 440, był troche dłuższy ale pasuje jak ulał Przy okazji wymieniłem króciec przy głowicy od chłodzenia, któy lubi pękać i mi właśnie to sie stało
[ Dodano: Pią Gru 07, 2007 3:59 pm ]
No i po kłopocie, dwie godzinki z kumplem w garażu i auto odzyskało hamulce. Okazało się, że przetarł się przewód hamulcowy w przednim prawym kole. Z powodu poźniej godziny naprawy nie miałem już gdzie kupić tego przewodu i wykręciliśmy podobny ze starego Volvo 440, był troche dłuższy ale pasuje jak ulał Przy okazji wymieniłem króciec przy głowicy od chłodzenia, któy lubi pękać i mi właśnie to sie stało
Ostatnio zmieniony pt gru 07, 2007 16:59 przez Pzwmichu, łącznie zmieniany 1 raz.
GOLF 1.8 RP 90r. full wypass.