swiece a ich stan
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
swiece a ich stan
Witam. Jak sprawdzic stan swiec? minelo juz 30 tys km od kupna auta a w swiece nikt nie zagladal lecz pojawil mi sie maly problem a to przy odpalaniu z rana, auto stoi w garazu i ma nowy akumulator lecz mimo to ciezko odpala a czasem za 2x czy moga miec na to swiece? nie chce robic sobie nie potrzebnego wydatku jak ostatnio kiedy oddalem auto do mechanika ktory sprawdzal i reperowal rozrusznik ktory az tak bardzo tego nie wymagal... ladowanie jest w porzadku bo alternator tez sprawdzalem.
Auto obecnie ma przebieg: 285 tys. jest to rzeczywisty przebieg lecz nie wiem czy byly wymieniane swiece
Golf 4 90KM 1.9
Auto obecnie ma przebieg: 285 tys. jest to rzeczywisty przebieg lecz nie wiem czy byly wymieniane swiece
Golf 4 90KM 1.9
Re: swiece a ich stan
Sprawdz kąt wtrysku Vagiem, czy nie masz pecherzyków powietrza w układzie. A co robił Ci mechanior z rozrusznikiem??? Po pierwsze objaw tro czesto rozrusznik szczotki i tulejki. Poza tym przy tych temp. śwece Ci sie jeszcze nie załączą.xperl pisze:Witam. Jak sprawdzic stan swiec? minelo juz 30 tys km od kupna auta a w swiece nikt nie zagladal lecz pojawil mi sie maly problem a to przy odpalaniu z rana, auto stoi w garazu i ma nowy akumulator lecz mimo to ciezko odpala a czasem za 2x czy moga miec na to swiece? nie chce robic sobie nie potrzebnego wydatku jak ostatnio kiedy oddalem auto do mechanika ktory sprawdzal i reperowal rozrusznik ktory az tak bardzo tego nie wymagal... ladowanie jest w porzadku bo alternator tez sprawdzalem.
Golf 4 90KM 1.9
Swiece zarowe sprawdza sie bez ich wyciagania . Bierzesz sciagasz kapturek ze swiec kawalek przewodu jedna strona do plusa akumulatora a druga do swiecy jesli iskrzy swieca jest ok jesli nie ma reakcji jest padnieta. Jesli masz problemy z rannym paleniem napewno masz padniete ktores ze swiec
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mi tylko raz w tamtym roku swiece sie zagrzały jak było ponizej 0 st C na dworze bo w nocy stoi w garażu, teraz ani razu jeszcze sie nie zagrzały i pali od kopa. A miałęm taki problem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=137311