[mk3] Zagazowany dopiero co i nie trzyma wolnych obrotow????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Zagazowany dopiero co i nie trzyma wolnych obrotow????
J.w. Co moze byc przyczyna tego????
Prosze o szybka odpowiedz [/quote]
Prosze o szybka odpowiedz [/quote]
G.T.I. by Panther - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=8772
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: [mk3] Zagazowany dopiero co i nie trzyma wolnych obrotow
[/quote]Panther pisze:J.w. Co moze byc przyczyna tego????
Prosze o szybka odpowiedz
napewno zle ustawil reduktor. Niestety duza liczba gazownikow zaklada instalacje ale nie reguluje jej tak jak powinni, najczesciej robia to na słuch
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
Gazownik powiedzial ze to wina swiec i przewodow zaplonowych. Przewody wymienialem w styczniu a swiece teraz i nic nie pomogla. Mowil cos jeszcze o kopulce i palcu w kopulce. ale az mi sie nie chce wierzyc. Pomocy w poniedzialek z rana wyjezdzam i chcialbym miec wsio ok.
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
a z odpalaniem na gazie nie mas problemów?Panther pisze:Gazownik powiedzial ze to wina swiec i przewodow zaplonowych. Przewody wymienialem w styczniu a swiece teraz i nic nie pomogla. Mowil cos jeszcze o kopulce i palcu w kopulce. ale az mi sie nie chce wierzyc. Pomocy w poniedzialek z rana wyjezdzam i chcialbym miec wsio ok.
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
Nie wierz w te przewody itd. Po prostu spartolił. Jak nie chce pooprawić to jedź do jakiegoś innego dobrego zakładu i uzyskaj opinię co jest spieprzone, a potem postrasz osła sądem. Mam dwa auta z silnikami 2.0 8V i żadnych problemów z obrotami.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Qrde..pomozcie Sytuacja wyglada tak. Na wolnych obrotach nie pracuje na pierwszym cylindrze i strasznie nim telepie. Dopiero jak sie przygazuje to zalacza sie brakujacy cylinder i wtedy jest ok, ale jezeli trzymam go zalozymy na 3 tysiacach obrotow to mu faluja obroty (gora dol gora dol). Na benzynie jest miodzie. Bez zadnych problemow. Na tym cylindrez co nie pracuje wymienilem kabel bo mam inny komplet i nic to nie pomaga. Bez zadnych zmian. Na gazie nie probowalem odpalac. Aha zapomnialem dodac. Jak jade juz na gazie i puszcze gaz to normalnie zwalnia hamujac silnikiem ale jak dodam to czasem jest mu ciezko wejsc na obroty. pozdrawiam