Brak swiatla mijania w lewej lampie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak swiatla mijania w lewej lampie
Witam!! Tak jak w temacie nie ma światła krótkiego w lewej lampie
Sprawdzałem żarówkę ale jest ok bo wkładałem nową i dalej nic, więc poprzez prubówkę sprawdziłem czy jest prąd w tym kablu gdzie powinien no i oczywiście nie ma ale tera gdzie szukać przyczyny. Może ktoś wie. Proszę o pomoc bo z elektryką to ja nie mam zbytniego doczynienia. A cha nie ma tylko krótkiego światła natomiast jest długie wiec w czym tkwi problem proszę o pomoc!!
Sprawdzałem żarówkę ale jest ok bo wkładałem nową i dalej nic, więc poprzez prubówkę sprawdziłem czy jest prąd w tym kablu gdzie powinien no i oczywiście nie ma ale tera gdzie szukać przyczyny. Może ktoś wie. Proszę o pomoc bo z elektryką to ja nie mam zbytniego doczynienia. A cha nie ma tylko krótkiego światła natomiast jest długie wiec w czym tkwi problem proszę o pomoc!!
Ostatnio zmieniony pt gru 14, 2007 13:24 przez sewooo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie wiem jak to potraktować?Nabijasz się czy co?Chyba że jesteś jakimś zwolennikiem poprawnego nazywania rzeczy tak jak mają faktycznie nazwę,a nie zwyczajowo?!
w razie co:
w razie co:
Na początku masz:
Światła mijania (zwane także krótkimi) - rodzaj świateł silnikowych pojazdów drogowych, używanych podczas wymijania pojazdów (stąd nazwa) na drodze. Włączanie tych świateł jest obowiązkowe łącznie lub zamienne ze światłami drogowymi zawsze od zmierzchu do świtu, a także w tunelach, w warunkach pogorszonej przejrzystości powietrza (mgła, silne opady deszczu lub śniegu, zadymienie itp.) oraz podczas holowania. Włączanie świateł jest obowiązkowe także podczas ruchu pojazdu w dzień, jeżeli nie jest on wyposażony w światła do jazdy dziennej.
viewtopic.php?f=87&t=349007 Mój mk2 rost
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
pierwszy z lewej w skrzynce bezpiecznikow
a jesli nie bezpiecznik to wizyta u eletryka ok 40 zl jest to czesta przypadlosc mk2 ze cos sie dzieje w skrzynce z bezpiecznikami
a jesli nie bezpiecznik to wizyta u eletryka ok 40 zl jest to czesta przypadlosc mk2 ze cos sie dzieje w skrzynce z bezpiecznikami
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Odp. czytamy ze zrozumieniemesio10 pisze:a masz swiatla drogowe <dlugie> bo ja mialem taka sprawe ze w obu reflektorach nie swiecily swiatla mijania a drogowe byly - nie byl to bezpiecznik ,
sew1 pisze:Tak jak w temacie nie ma światła krótkiego w lewej lampie
sew1 pisze:A cha nie ma tylko krótkiego światła natomiast jest długie wiec w czym tkwi problem proszę o pomoc!!
a w mk II nie ma przekaznikow do swiatel, trzeba sobie samemu załozyc, ale jezeli nawet to byłby przekaznik
to dwie lampy by nie działały na mijania , a tu tylko jedna
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Rzeczywiście! Tak jak wiekszość miałą racje BEZPIECZNIK!!!
Tylko jest ciekawa rzecz ponieważ nie był spalony, nawet nadpalony, próbówka pokazywała że prąd przewodzi czyli nie ma przerwanego przejścia teoretycznie bezpiecznik dobry. Ale jak sie okazało że za jego miejsce włożyłem inny "new" to lampka zadziałała Dzięki Wam za odpowiedzi
I BEDE PAMIETAŁ- ZAWSZE SPRAWDŹ DOKŁADNIE BEZPIECZNIKI !!!!
Tylko jest ciekawa rzecz ponieważ nie był spalony, nawet nadpalony, próbówka pokazywała że prąd przewodzi czyli nie ma przerwanego przejścia teoretycznie bezpiecznik dobry. Ale jak sie okazało że za jego miejsce włożyłem inny "new" to lampka zadziałała Dzięki Wam za odpowiedzi
I BEDE PAMIETAŁ- ZAWSZE SPRAWDŹ DOKŁADNIE BEZPIECZNIKI !!!!