sonda moze, ale to by na komputerze wykazalo ze cos jest z nia nie tak.
Od benzyny wiele zalezy, moze tez filtr jest przypchany ten od powietrza lub benzyny, przyczyn duzego spalania moze byc wiele, ale zima zawsze jest ono wieksze
Ile wam pali benzyniak ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silniki ABS były 90 konne kolegopr1206 pisze:a czy na pewno macie obaj te same silniki 1,8 ba byly 90km i 75km.?moze tu jest ruznica
Ostatnio zmieniony sob gru 15, 2007 17:23 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Ile wam pali benzyniak ??
9 litrów to spalanie średnie. 12l/100km w cyklu miejskim (krótkie odcinki, gaz - hamulec - gaz - hamulec...) to wynik w normie. Na trasie przy spokojnej jeździe (90-110 km/h) osiągam wynik ok. 7,5l/100 km. Na początku, gdy stałem się posiadaczem mojego MK3 też spalał mi więcej niż obecnie - po prostu musiałem się do niego przyzwyczaićDziukos pisze:Witam. Mam mały problem :/ Kupilem niedawno sprowadzonego z niemiec GOLF'a III; 1,8 benzyna ... Znajomy ktory zajmuie sie naprawa samochodow powiedzial mi ze powinien palic ok. 9 litrow ... Postanowilem zalac go do pelna, po przejechaniu 100km ponownie zatankowalem i okazalo sie ze spalil 12 litrow :/ Jak sadzicie dlaczego tak duzo ?? Co moge zrobic w tym kierunku aby palil mniej ... Reguluje sie to ??
Zrób jeszcze trochę km (najlepiej w trasie) i sprawdzaj spalanie... zwróć uwagę, jak szybko (po ilu kilometrach) wskazówka temp. płynu chłodzącego wskazuje 90 stopni. Nie ruszaj z piskiem opon spod świateł, nie dodawaj gazu jeśli wiesz, że za chwilę musisz zwolnić/hamować. Potem pochwal się wynikami spalania