Problem z temperatura silnika !!!!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z temperatura silnika !!!!!!!!!!
Witam mam problem nie dziala mi czujnik temp. silnika co moze byc tego przyczyna?? i nie dziala tez wiatrak od chlodnicy.Pomozcie
temp.silnika
a ile taka wymiana kosztuje ??miomio1 pisze:wymiana termostatu lub zapowietrzony układ
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie wiedzialem ze termostat ma wplyw na nie dzialanie czujnika temperatury?? U mnie jak byl walniety termostat to czujnik wskazywal wyzsza temp niz powinien ale dzialal. Rzeczywiscie wentylator nie zalanczal sie przy odpowiedniej temp. Przeciez mogl sie popsuc czujnik temperatury i włącznik wentylatora (podobno czesto siadaja - 25zl). Sprawdzic termostat mozesz w nastepujacy sposob. Nagrzej silnik i sprawdz dolny waz odchodzacy od chlodnicy. jesli jest zimny to rzeczywiscie padl termostat a jesli cieply to wymien czujnik temperatury. Pozdrawiam
temp.silnika
dzieki za pomoc jutro zaczynam dzialacdzikusek99 pisze:Nie wiedzialem ze termostat ma wplyw na nie dzialanie czujnika temperatury?? U mnie jak byl walniety termostat to czujnik wskazywal wyzsza temp niz powinien ale dzialal. Rzeczywiscie wentylator nie zalanczal sie przy odpowiedniej temp. Przeciez mogl sie popsuc czujnik temperatury i włącznik wentylatora (podobno czesto siadaja - 25zl). Sprawdzic termostat mozesz w nastepujacy sposob. Nagrzej silnik i sprawdz dolny waz odchodzacy od chlodnicy. jesli jest zimny to rzeczywiscie padl termostat a jesli cieply to wymien czujnik temperatury. Pozdrawiam
temp.
nie chodzi o temp. plynu tylko na desce rozdzielczej jest wskaznik temp silnika rozumiesz? i on mi wskazuje ze silnik jest zimny.majkel pisze:jeśli nie działa wiatrak to do wymiany termowłącznik znajdujący się w chłodnicy. Po czym wnosisz że nie dział także czujnik temp. płynu??
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: temp.
Rozumiem że sieświeci kontrolka??Karpio pisze:nie chodzi o temp. plynu tylko na desce rozdzielczej jest wskaznik temp silnika rozumiesz? i on mi wskazuje ze silnik jest zimny.majkel pisze:jeśli nie działa wiatrak to do wymiany termowłącznik znajdujący się w chłodnicy. Po czym wnosisz że nie dział także czujnik temp. płynu??
To za mało płynu masz
a jeśli chodzi o wskazówke to w jakiej pozycji jest?? Podnosi się wogóle?? Może zegary uszkodzone??A jak silnik odpala??
Wlasnie wskazowka temp silnika sie nie podnosi caly czas lezy w jednej pozycji a co do plynu to jest dolany i zadna kontrolka sie nie swieci a silnik odpala dobrze bo jest po generalnym remoncie pozdromajkel pisze:Rozumiem że sieświeci kontrolka??Karpio pisze:nie chodzi o temp. plynu tylko na desce rozdzielczej jest wskaznik temp silnika rozumiesz? i on mi wskazuje ze silnik jest zimny.majkel pisze:jeśli nie działa wiatrak to do wymiany termowłącznik znajdujący się w chłodnicy. Po czym wnosisz że nie dział także czujnik temp. płynu??
To za mało płynu masz
a jeśli chodzi o wskazówke to w jakiej pozycji jest?? Podnosi się wogóle?? Może zegary uszkodzone??A jak silnik odpala??
A jak odpali to chodzi dobrze??Karpio pisze:Wlasnie wskazowka temp silnika sie nie podnosi caly czas lezy w jednej pozycji a co do plynu to jest dolany i zadna kontrolka sie nie swieci a silnik odpala dobrze bo jest po generalnym remoncie pozdromajkel pisze:Rozumiem że sieświeci kontrolka??Karpio pisze: nie chodzi o temp. plynu tylko na desce rozdzielczej jest wskaznik temp silnika rozumiesz? i on mi wskazuje ze silnik jest zimny.
To za mało płynu masz
Czy dolna rura od chłodnicy nagrzewa się czy cały czas pozostaje zimna??
Jeśłi czujnik wogóle by nie działał to byłyby jakies problemy z obrotami lub coś takiego.
Ale wymień może to jednak to. Polecam sklep w Gdyni Auto Kram na witominie. Dużo tanich części