Drzwi ciężko sie zamykają i lekko opadają
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Drzwi ciężko sie zamykają i lekko opadają
Witam
jak w temacie mam golfa ('91 3d) jakiś czas i od początku mam problem z opadnietymi dzrwiami i zamykaniem :/
dzwi niemają luzów. ale zato odstają na dole z tyłu:/
jak skorygować te problemy??(głownie chodzi mi oto żęby można było je normalnie zamykać bo teraz to trzeba je konkretnie gruchnąc żeby zie zamkneły:/
a jak przy okazji dało by sie zniwelować te niespazowanie i opadanie to było by fajnie:)
dodam też że ten czpień w słupku b jma strasznie zjechany ten plastki jak go wymienić??
pozdrawiam
jak w temacie mam golfa ('91 3d) jakiś czas i od początku mam problem z opadnietymi dzrwiami i zamykaniem :/
dzwi niemają luzów. ale zato odstają na dole z tyłu:/
jak skorygować te problemy??(głownie chodzi mi oto żęby można było je normalnie zamykać bo teraz to trzeba je konkretnie gruchnąc żeby zie zamkneły:/
a jak przy okazji dało by sie zniwelować te niespazowanie i opadanie to było by fajnie:)
dodam też że ten czpień w słupku b jma strasznie zjechany ten plastki jak go wymienić??
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr gru 19, 2007 16:22 przez dogu18, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
spróbuj je wyregulować na ryglu który jest na słupku,luzujesz nakrętkę chyba klucz 15 i delikatnie pukając młotkiem ,przesuwasz nim góra dól ,wewnątrz-zewnątrz
ten rygiel można dokupić ,kosztuje zdaje się 5-6 zł ,w dobrym sklepie z częściami powinieneś go dostać
ten rygiel można dokupić ,kosztuje zdaje się 5-6 zł ,w dobrym sklepie z częściami powinieneś go dostać
Ostatnio zmieniony śr gru 19, 2007 14:57 przez robertrog, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
siemka, ja odkręcałem u siebie te rygielki. Za nimi są nakrętki w kształcie kwadrata. A regulować je to radziłbym odkręcić je tak aby odstawały troche od słupków bo zniszysz sobie lakier jak bedziesz stukał młotkiem. A to niespasowanie to nie wiem, ja usiebie w dośc niekonwencjonalny sposób prostowałem (tzn. deska miedzy drzwi i slupek i popchnęłem je pare razy) na razie jest dobrze.
Pavwel1911
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
a może jednak zawiasy mają luz szczególnie ten dolny , a jak nie to krzywy może być jeśli przetłoczenia nie pasują do siebie , jak od błotnika sprawa wygląda , czy wszystko jest dobrzemi sie wydaje że wina leży gdzieś indziej:? bo jak zamkne drzwi to i tak te przetłoczenia idealnie sie niepokrywają:? ale spróbuje z tym ryglem poszukam i wymienie możę pomożę:)
-
- Nowicjusz
- Reporterek
- Ma gadane
Da się wymienić. Ten plastik odpowiada za to żeby zamek dobrze chwytał. Napewno ułatwi ci to zamykanie drzwi..dogu18 pisze:dodam też że ten czpień w słupku b jma strasznie zjechany ten plastki jak go wymienić??
pozdrawiam
Wczoraj kupowałem w Intercarsie za 2,20 sztukarobertrog pisze:ten rygiel można dokupić ,kosztuje zdaje się 5-6 zł
Dodam moze tylko że nakrętki są zabezpieczone i nie spadną Też przeżywałem strach odkręcając to Ale pomyślałem że niemcy nie zrobili by takiej gafy i się nie pomyliłempavwel1911 pisze:siemka, ja odkręcałem u siebie te rygielki. Za nimi są nakrętki w kształcie kwadrata.
Co do zawiasów.. najlepiej podjechać pod blacharza, niech poaptrzy.. Za poradę nic nie zapłacisz a myślę że blacharz najlepiej powie..
Ja też się wybieram niestety...
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ok:)
jak tylko mój "dostawca częcie" (znajomy mechanik) przyjedzie z urllopu to lece do niego po te rygielki:)
a potem szukam jakiegoś konkretnego blachaża w okolicy i jade do niego niech on to obejrzy:)
bo w końcu niema nic gorszego niż przyjechać w nocy do domu i musieć trzaskać drzwiami jak głupim żeby je zamknąć a w miezyczasie pobudzić cały dom:P
pozdrawiam i dzieki za porady
jak tylko mój "dostawca częcie" (znajomy mechanik) przyjedzie z urllopu to lece do niego po te rygielki:)
a potem szukam jakiegoś konkretnego blachaża w okolicy i jade do niego niech on to obejrzy:)
bo w końcu niema nic gorszego niż przyjechać w nocy do domu i musieć trzaskać drzwiami jak głupim żeby je zamknąć a w miezyczasie pobudzić cały dom:P
pozdrawiam i dzieki za porady
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dzieki:) za rade:)Ja_Sha_Taan pisze:Odstające drzwi wyregulujesz przesunięciem rygla w stronę wnętrza samochodu, jednak drzwi będą się trudniej zamykać.
Kupując nowe rygle, z tym plastikiem na ryglu usuniesz problemy. Mam to samo w swoim samochodzie więc spokojnie, wymieniłem rygle i wszystko cycuś. Drzwi się pięknie zamykają i nie ruszają się jadąc po nierównościach
dziś podobno wraca mój mechanik to podskocze żęby mi dostarczył te rygielki z inter cars'u to założe i zobacze czy pomogło:)
pozdro