Miałem wsadzoną strasznie wielką zwężkę w dolot, bez której nie sposób wyregulować mojego gazu. Poza tym mam strasznie chamską instalację (niby komputer minilecho, ale wszystko reguluje się śrubą, która jest obok krokowca), coś jakby 1,5 gen. Licze, że gdy odetkam dolot, to będzie chodził lepiej na benie a blos załatwi dziurę w obrotach na gazie.Kwiatoshi pisze:A czy na pewno chcesz do AAMa wkładać BLOS?? jeśli tak to po co??
Pisałem już o tym do użytkownika "haps", który ma Blosa w ABSie i w sumie on jako jeden z nielicznych mógł powiedzieć jak to działa z 1.8 i podobno warto. Zwłaszcza, że mam strasznie nakręcone z moją obecną instalacją. W tych silnikach każdy koń jest ważny, a z tego co pisał haps silnik się odmuli i nie wzrasta zużycie gazu, a przy oszczędnej jeździe nawet może spaść.
Kompa mam od ABSa, wałek od 2e. W najbliższym czasie planuje też wywalić kata (przez 15 lat musiał się nieźle zapchać). Zmiana stopnia sprężania jest póki co nie opłacalna, a inne mody też już są droższe.Kwiatoshi pisze:Jakie modyfikacje przewidujesz bo domyślam sie ze wałek od ABS/RP i do tego zmiana kompa na tego z ABS i wydech??