Drganie kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Drganie kierownicy
Witam prosze o pomoc w następującej sprawie. Podczas jazdy strasznie drga mi kierownica raz w lewo raz w prawo, ale dopiero jak silnik sie nagrzeje i dzieje sie to podczas dodawania gazu przy jezdzie na luzie objawy znikaja.Najbardziej ten problem odczuwa sie na zakretach kiedy kierownica sama odbija w przeciwnym kierunku, jednak na prostej drodze tez to wystepuje. Zbierzność kól jest ok i wyważone sa rowniez poprawnie ani nie ma zadnych balonow na oponach. Nie ma takze zadnych luzow w ukladzie kierowniczym. Co moze byc przyczyna tego? Czy to moze byc pompa wspomagania? Z góry dziekuje. Pisze na tym dziale bo na technicznym nie za bardzo mi pomogli koledzy
Ostatnio zmieniony ndz gru 23, 2007 22:14 przez L4SKI, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
trochę nie tak. Zasugerowano ci wczoraj kilka mozliwości do sprawdzenia. Między innymi przeguby. Sprawdziełeś? Chyba nie zdążyłeś. Różnicówki którą sam sobie zasugerowałeś też nie mozna wykluczyć. U mnie w każdym razie objaw taki dawał lewy przegub wewnętrzny.L4SKI pisze:Pisze na tym dziale bo na technicznym nie za bardzo mi pomogli koledzy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.