Pytanie o tlumik Remus
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pytanie o tlumik Remus
Witam sprowadziłem Golfa GTI 115 ps, ma założony tłumik Remusa lecz wcale go nie słychać chodzi jak seria,nie wydaje żadnego dźwięku. czy są tu może w nim jakieś zwężki czy wyciszenia. Poniżej instrukcja którą mam do tego tłumika.
http://img179.imageshack.us/img179/3526 ... cja8aw.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/3526 ... cja8aw.jpg
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 15:25 przez Pimo, łącznie zmieniany 1 raz.
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
tłumiki remusa mają właśnie to do siebie że ładnie cichutko pracują.....jednym to pasuje innym nie.....mi osobiście pasuje bo też mam remusa jak chceś żeby ryczał to zmień tłumik.....bo remus będzie tylko delikatnie się oddzywał.....
pozatym tam jest chyba napisane że jest dedykowany do gti 16v i vr6, ale nie ma nic o gti 8v ?
pozatym tam jest chyba napisane że jest dedykowany do gti 16v i vr6, ale nie ma nic o gti 8v ?
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Może wywalił środkowy tłumik albo kata...wywal środkowy - zobaczysz że zaryczy...Pimo pisze:Na kolejnych stronach jest napisane zę pasuje też do GTI ADY 115 ps, trochę mnie to dziwi że jest aż tak cichy. Kolega miał tłumik Remusa w Fiacie Punto 1.4 i bardzo fajnie go było słychać, przyjemny basowy pomruk. A u mnie nic nawet jak go wkręcam na górę .
Ogólnie koledzy maj rację - REMUS jest atestowany na EUROPĘ - nie może więc ryczeć...
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
Tez mam podobny problem.
Zamontowalem Remusa DTM 2x84 uzywka, dedykowany do mk3 wg. katalogu remusa pokazuje ze jest do GTi lub Vr6.,
Mam silnik 1.6 101KM AFT i tlumik ten jest cichy jak moja wczesniejsz fabryczna dwururka (seryjnie taka sama jak te dla GTi).
Czy mam wywalic srodkowy ? Czy problem to ze nie mam 2.0 ?
Zamontowalem Remusa DTM 2x84 uzywka, dedykowany do mk3 wg. katalogu remusa pokazuje ze jest do GTi lub Vr6.,
Mam silnik 1.6 101KM AFT i tlumik ten jest cichy jak moja wczesniejsz fabryczna dwururka (seryjnie taka sama jak te dla GTi).
Czy mam wywalic srodkowy ? Czy problem to ze nie mam 2.0 ?
Ostatnio zmieniony pn gru 24, 2007 22:00 przez MarcoVW, łącznie zmieniany 2 razy.
- Młoda
- KS KathStyle
- Auto: Czarna Wdowa <3
O to to Remus pomrukuje odzywa się najpiekniej gdy masz 3.5 tys/obr/min , gdy hamujesz silnikiem i gdy jedziesz na wolnych obrotachmicab pisze:tłumiki remusa mają właśnie to do siebie że ładnie cichutko pracują.....jednym to pasuje innym nie.....mi osobiście pasuje bo też mam remusa jak chceś żeby ryczał to zmień tłumik.....bo remus będzie tylko delikatnie się oddzywał.....
A to moja Bestia 1.4 na filmiku jest dociągnięty do 3 tys
Ostatnio zmieniony pn gru 24, 2007 22:03 przez Młoda, łącznie zmieniany 2 razy.
Squad Nocne Mary Enigmatycznie... "(...) Jeśli niebo - to siódme, jeśli piekło -to samo dno. Żadnych półśrodków(...)"