Układ paliwowy musi być całkowicie szczelny.
Wymień na początek wszystkie podkładki miedziane na nyplach i zobacz czy przypadkiem nie masz któregoś wężyka pękniętego.
1.6D problem z odpaleniem help!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
To proste jak drut !
Plastykowy karnisterek, 0,7m wężyka 0,6 bezpośrednio podłączony do pompy. Karnister postaw wyżej niż jest pompa ! Zaciąg przez wężyk z karnistra paliwo i podepnij szybko do pompy.
(Stara technika jeszcze z ziła!)
Jak zapali z pół obrotu na ciepłym i zimnym silniku - nieszczelny układ paliwowy !
Ja przerzuciłem trzy pompy wtryskowe zanim wpadłem na to.
Jak nie zapali z "pół obrotu", szukaj dalej ale nie w układzie doprowadzającym paliwo do pompy.
Jest to best patent na szybkie sprawdzenie szczelności układu paliwowego diesla.
Plastykowy karnisterek, 0,7m wężyka 0,6 bezpośrednio podłączony do pompy. Karnister postaw wyżej niż jest pompa ! Zaciąg przez wężyk z karnistra paliwo i podepnij szybko do pompy.
(Stara technika jeszcze z ziła!)
Jak zapali z pół obrotu na ciepłym i zimnym silniku - nieszczelny układ paliwowy !
Ja przerzuciłem trzy pompy wtryskowe zanim wpadłem na to.
Jak nie zapali z "pół obrotu", szukaj dalej ale nie w układzie doprowadzającym paliwo do pompy.
Jest to best patent na szybkie sprawdzenie szczelności układu paliwowego diesla.