skrzynia ? w ogóle nie jedzie...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
skrzynia ? w ogóle nie jedzie...
Witam
Więc tak kilka godzin temu jechałem przez miasto i zaczęły się dziac dziwne rzeczy, mianowicie jak wrzucałem pierwszy bieg i ruszałem na skreconych kolach to samochodem strasznie szarpało. Myślałem że to coś z gazem, ale nie przełączyłem na benzynę i dalej to samo. Parę minut później to samo zaczęło się dziac na drugim biegu, a teraz samochód nie chce w ogóle jechac wrzucam pierwszy bieg i ze skrzyni dochodzą dziwne dzwięki coś jak stukanie pomieszane ze zgrzytaniem, da się nim ruszyc ale tylko na półsprzęgle jak puszczę do konca to slychac ten dzwiek.
I teraz pytanie co to może byc i czy wymieniac skrzynię czy naprawiac.
A przeguby odpadają bo jak wrzucę jedynkę i zaciągnę ręczny to pólosie sa nieruchome.
Więc tak kilka godzin temu jechałem przez miasto i zaczęły się dziac dziwne rzeczy, mianowicie jak wrzucałem pierwszy bieg i ruszałem na skreconych kolach to samochodem strasznie szarpało. Myślałem że to coś z gazem, ale nie przełączyłem na benzynę i dalej to samo. Parę minut później to samo zaczęło się dziac na drugim biegu, a teraz samochód nie chce w ogóle jechac wrzucam pierwszy bieg i ze skrzyni dochodzą dziwne dzwięki coś jak stukanie pomieszane ze zgrzytaniem, da się nim ruszyc ale tylko na półsprzęgle jak puszczę do konca to slychac ten dzwiek.
I teraz pytanie co to może byc i czy wymieniac skrzynię czy naprawiac.
A przeguby odpadają bo jak wrzucę jedynkę i zaciągnę ręczny to pólosie sa nieruchome.
Ostatnio zmieniony czw gru 27, 2007 17:37 przez Bomb_A, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
źle kombinujesz, pewnie się wysypał któryś wewnętrzny to jak się półoś ma kręcić. Właściwie można założyć na 90 procent że to przegub wewnętrznyBomb_A pisze:A przeguby odpadają bo jak wrzucę jedynkę i zaciągnę ręczny to pólosie sa nieruchome.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ale czekajcie skrzynia ma dwa przeguby ten na koncu i początku półosi czy jeszcze gdzieś indziej są.
Bo jak sprawdzalem przeguby to półosie były nieruchome razem z flanszą tutaj przy skrzyni jeszcze jutro dokładnie sprawdzę.
Wyjąłem skrzynie i z zewnątrz wygląda ok.
Bo jak sprawdzalem przeguby to półosie były nieruchome razem z flanszą tutaj przy skrzyni jeszcze jutro dokładnie sprawdzę.
Wyjąłem skrzynie i z zewnątrz wygląda ok.
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 01:38 przez Bomb_A, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
dobrze więc skrzynia do wymiany teraz tylko nie wiem jaką brac zakładając, że za 3 miesiące wkładam 1.8 16V (trochę podkręcony) który leży już w piwnicy. Nie wiem może skrzynia od jakiegoś diesla ?
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 20:08 przez Bomb_A, łącznie zmieniany 1 raz.