autor: Otuningowany » pt gru 28, 2007 23:11
Mirku, nie chcę się z Tobą kłócić ale policja ma inne zazwyczaj sprawy niż patrzenie kto jakie ma Cb, oni tylko zatrzymują - dają mandacik i z tego maja kasę.
Słyszałeś, żeby komuś zabrali CB - każdej marki. Ano właśnie.
Jeżeli każdy się tak bardzo boi i policjant będzie chciał zobaczyć deklarację to można mu pokazać deklarację Presidenta Johnego i podmienić naklejkami na Unidenie. ale ja tego nie stosuję. W zakazie UKE jest wyraźnie napisane: "...dalszego przekazywania...". Kto umie dobrze czytać pismo to wie, że mu nic nie grozi, bo nie pisze: "...dalszego użytkowania...".
Więc sprzedawać nie można, a wszyscy na każdym forum motoryzacyjnym czy markowym piszą, że uwaga na radia marki Unidena 510 i 520 bo nielegalne a przeczytają tylko tytuł i juz wiedza, że nielegalne a wszystkiego nie przeczytają, bo wyraźnie pisze, że "nie wolno sprzedawać" a użytkować wolno tak więc w czym problem Mirku?
Każdy kto ma Unidena mówi: Co z tego, że nielegalny - teraz w teraźniejszym życiu, ważne, że bardzo dobry, ma bardzo dobrą modulację i odbiór, nie wspominając już na gabaryty radia. Jest wspaniały.
Nie chce tu wnikać, rozumiem każdy ma swoje zdanie ale zrozum policja nie sprawdza co masz w samochodzie, jeżeli by sprawdzała deklarację zgodności radia Cb, to też by mogła sprawdzić Ci deklarację zgodności telefonu komórkowego. Też nadawczo - odbiorcze.
Tak więc nei wiem czemu omijasz szerokim łukiem tak polecane Unideny...
Bo przyszła moda na Cb teraźniejsze, coraz więcej anten kołyszących się na dachach osobówek nie wspominając o Truckerach, na każdym tirze widziałem zawsze antenkę FM i CB i myślałem po co mi ? Przecież tiry jeżdżą w trasy, bardzo duże i im to jest potrzebne bo zarabiają na swój grosz. ale okazało się, że można czerpać też z tego inne korzyści, tak więc zakupiłem podłączyłem i jestem zadowolony z mojego sprzętu!
Pozdrawiam serdecznie, Stg.