czy golfy 3 mialy blachy cynkowane??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy golfy 3 mialy blachy cynkowane??
jakie roczniki mialy blachy cynkowane i poczym poznac ktory je ma? Bo widzialem ze wiekszosc 92, 94 rok. rdzewieja tylna klapa progi , nadkola. Moze ktos wie jak to z tym jest,?>
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Te z 93 roku borykaly sie z problemem korozji.
Pozniejsze jednak charakteryzuja sie rozwiazaniem problemu rdzewienia elementow blacharki.
Niemozliwe zeby golf II mial lepsze blachy niz golf III. W katalogach mozna sie doczytac, ze III poradzila sobie w koncu z problemem korozji jaki wystepowal we wczesniejszych egzemplarzach.
To ze ktos powie zaraz ze ma w lepszym stanie II od sasiada III o niczym nie swiadczy.
Pozniejsze jednak charakteryzuja sie rozwiazaniem problemu rdzewienia elementow blacharki.
Niemozliwe zeby golf II mial lepsze blachy niz golf III. W katalogach mozna sie doczytac, ze III poradzila sobie w koncu z problemem korozji jaki wystepowal we wczesniejszych egzemplarzach.
To ze ktos powie zaraz ze ma w lepszym stanie II od sasiada III o niczym nie swiadczy.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Golfy III miały ocynk całej blacharki oprócz tylnej klapy.Co do rdzewenia blotnikóe na dole to jest to spowodowane uszkodzeniem lakieru przez kamienie a nie lipna blacha.Sam dzisiaj odbiieram golfika od kumpla blacharza,bo miałem wlasnie rozwalone okolice błotników(kamienie)i lekko obite drzwi na dole.A tak na marginesie to gadałem znim i powiedzial ze jak robi auta juz 5 lat to nie miał jeszcze tak zjedzonego mk2 jak przyjezdzaja Venta lub Mk3,wiec Mk3 wcale nie mialy lepszych blach od mk2
Re: czy golfy 3 mialy blachy cynkowane??
Poza tym temat ocynków wraca jak bumerang średnio raz w miesiącuspeede pisze:jakie roczniki mialy blachy cynkowane i poczym poznac ktory je ma? Bo widzialem ze wiekszosc 92, 94 rok. rdzewieja tylna klapa progi , nadkola. Moze ktos wie jak to z tym jest,?>
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
U mnie w MK III też tylna klapa ma chyba juz 3 małe pęcherzyki rdzy i trzeba to przed zima zrobić, a ma dopiero 10 lat co to jest na golfa!!!! A drugi mój mk II ma 19 lat i zero rdzy oprócz jednego miejsca blacha pod zderzakiem - tył, ale to tez wszystkie golfy to mają z mk II. Sam sobie to zrobiłem i wygląda super teraz, bo lakiernicy w Katowicach myślą o kwocie 300 zł za zrobienie tego a to mała przesada dawać tyle kasy za jeden element 20 letniego samochodu. Naprawa trwała mi tydzień, ale teraz wiem że mam to dobrze zrobione, a miejsce takie że nie bałem się tego robić.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt: