Szyba sie blokuje przy podnoszeniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szyba sie blokuje przy podnoszeniu
jaka rada na kiwajaca sie szybe w mk2?
chodzi konkretnie o fakt iz szyba przy podnoszeniu zaczyna sie przechylac ku przodowi samochodu co w efekcie skutkuje jej zaklinowaniem pomiedzy prowadnicami i nie ma mozliwosci dalszego zamkniecia
jak sobie z tym fantem poradzic? gdzie szukac przyczyny ? na tym mechanizmie do ktorego jest przykrecona szyba ?? prosze o porade i pomoc
chodzi konkretnie o fakt iz szyba przy podnoszeniu zaczyna sie przechylac ku przodowi samochodu co w efekcie skutkuje jej zaklinowaniem pomiedzy prowadnicami i nie ma mozliwosci dalszego zamkniecia
jak sobie z tym fantem poradzic? gdzie szukac przyczyny ? na tym mechanizmie do ktorego jest przykrecona szyba ?? prosze o porade i pomoc
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2007 17:04 przez koliber, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie daj się sprowokować idiocie, sprowadzi cie do swojego poziomu i powali doświadczeniem"
Jak już temat o szybkach w MK2 się pojawił to mi się coś przypomniało...
...a mi szyby w drzwiach delikatnie opadają. Od strony kierowcy bardziej jest to zauważalne i jak np jadę to co 10 min podciągam ją do góry. Nie jest tak, że by opadły aż np do połowy i rękę bym wystawił ale ciut opadają Zaczyna mnie to powoli irytować ze względu na dodatkowe szumy, bo wiadoma sprawa, że i tak zawsze są mimo, iż się dociągnie ale to już raczej kwestia kanciastego auta i starych uszczelek.
Właśnie Wymieniał ktoś uszczelki? Jakie koszty?
...a mi szyby w drzwiach delikatnie opadają. Od strony kierowcy bardziej jest to zauważalne i jak np jadę to co 10 min podciągam ją do góry. Nie jest tak, że by opadły aż np do połowy i rękę bym wystawił ale ciut opadają Zaczyna mnie to powoli irytować ze względu na dodatkowe szumy, bo wiadoma sprawa, że i tak zawsze są mimo, iż się dociągnie ale to już raczej kwestia kanciastego auta i starych uszczelek.
Właśnie Wymieniał ktoś uszczelki? Jakie koszty?
dekoracje weselne, florystyka -> prv
to juz mam zrobione bo wlacze z podnosnikiem elektrycznym dodatkowomisiek10111 pisze:trzeba rozebrać drzwi
z tego co widzialem to ona jest przykrecona - czyli musze ja na srubach podciagnac w strone tylu auta tak??misiek10111 pisze:albo wyregulować ją lub nagiąć
"Nie daj się sprowokować idiocie, sprowadzi cie do swojego poziomu i powali doświadczeniem"
jezeli są tam otwory podłużne to tak (teraz nie pamietam jak tam jest) a jezeli nie ma - to prowadnica jest przukręcona na takich jakby "nóżkach" trzeba je podgjąć, ja jeszcze przesmarowałem prowadnice wewn. tak by szyba miała lżejkoliber pisze:czyli musze ja na srubach podciagnac w strone tylu auta tak??
...
podgialem prowadnice, ale nie wiele to zmienilo bo faktycznie szyba przestala sie kiwac, ale za to zaczela ciezko chodzic w tej prowadnicy, wiec ostateczny efekt ten sam :/misiek10111 pisze:prowadnica jest przukręcona na takich jakby "nóżkach" trzeba je podgjąć
pytanie czy orientuje sie ktos czy mozna wymienic sama prowadnice na np nowa podrobke ??
a widzisz, widocznie umknal mi ten fragment - mam nadzieje ze to cos da, bo szlag juz mnie trafiamisiek10111 pisze:pisałem wyżej że przesmarowałem prowadnice
znalazlem tez temat tutaj o koszulkach termokurczliwych ktore rzekomo maja powstrzymac szybe od kiwania sie - ale u mnie to nie skutkuje bo luz jest w innym miejscu