Problem z obrotami 1.8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z obrotami 1.8 RP
mam problem z obrotami silnika w moim golfie
po odpaleniu trzymają się na poziomie 1900/2000 obrotów
jak troszke pojeżdze to spadają do 1000 obr
zmieniałem dzisiaj silniczek krokowy ale dalej jest to samo
zauważyłem że jak włączę światła radio i ogrzewanie to trosze spadają
acha no i jak jade i juz powiedzmy schodzą niżej to powoli
z tego co sobie przypominam zaczęło to się od momentu jak odłączyłem akum do ładowania
z gory dzięki
po odpaleniu trzymają się na poziomie 1900/2000 obrotów
jak troszke pojeżdze to spadają do 1000 obr
zmieniałem dzisiaj silniczek krokowy ale dalej jest to samo
zauważyłem że jak włączę światła radio i ogrzewanie to trosze spadają
acha no i jak jade i juz powiedzmy schodzą niżej to powoli
z tego co sobie przypominam zaczęło to się od momentu jak odłączyłem akum do ładowania
z gory dzięki
- wedr
- Mały gagatek
- Kontakt:
wysoko. po odłączeniu aku zresetowałeś komputer.kfosterg pisze:trzymają się na poziomie 1900/2000 obrotów
Jeżeli po 50 km na pb uspokoi się-to znaczy że "nauczył się" na nowo i wszystko ok.
Jeśli nie-zapłon do przeglądu/sprawdzenia (nie wymiany wszystkiego)-wszędzie o tym na forum dużo. Jeśli i to nie pomoże-sprawdź podciśnienie. Zacznij od membrany przy zapłonie-taka okrągła puszka przy aparacie zapłonowym. Odezwij się co i jak.
Golf mi się rozrósł do Sharana i zaczął pić ropę.
miałem tak że po podłączeniu aku zrobiłem ok 100 km i nic sie nie poprawiało :/wedr pisze:wysoko. po odłączeniu aku zresetowałeś komputer.kfosterg pisze:trzymają się na poziomie 1900/2000 obrotów
Jeżeli po 50 km na pb uspokoi się-to znaczy że "nauczył się" na nowo i wszystko ok.
Jeśli nie-zapłon do przeglądu/sprawdzenia (nie wymiany wszystkiego)-wszędzie o tym na forum dużo. Jeśli i to nie pomoże-sprawdź podciśnienie. Zacznij od membrany przy zapłonie-taka okrągła puszka przy aparacie zapłonowym. Odezwij się co i jak.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wymień filtr paliwa i powietrza -po wymianie powietrza mniej pali troszkę zobacz regulator napięcia , zrób mu jeszcze raz resa po tym jak wymienieś silniczek krokowy, zobacz na linkę gazu libi się czasem zacinać w Rpkach
-filtr paliwa 40 zł wymienia sie co 30 tys
-filtra paliwa 20 zł tez wymienia sie co 30 tys
-filtr paliwa 40 zł wymienia sie co 30 tys
-filtra paliwa 20 zł tez wymienia sie co 30 tys
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja też tak miałem z czasem przeszło
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
ja mialem kiedys podobny problem ale to chyba nie bierze sie z niczego chociaz nie zawadzi sprawdzic. kolo linki od gazu jest taki "tlumnik" po lewej przy wtrysku regulowany sroba ktory puszcza stopniowo linke az do konca i obroty spadaja. zobacz moze z nim cos sie stalo. regulowalem go z jakiejs porady z forum
[img]http://images47.fotosik.pl/671/0a8b08cabcb7436b.jpg[/img]
gg 1022231 tel 792286224
gg 1022231 tel 792286224